Encara no saps on comprar un pastís de la Diada de Catalunya? La commemoració de l'11 de setembre torna amb una gran oferta de pastissos, galetes i fins i tot gelats per celebrar la Diada 2023 en família, amb amics o amb qui sigui, però de forma ben dolça. Per això, aquí recollim 5 establiments on comprar el pastís de la Diada de Catalunya, així com una gelateria amb especialitats catalanes que us sorprendrà.

🟡 Diada 2023 | Així serà la manifestació de l'11 de Setembre: a la plaça Espanya i amb quatre columnes
 

🎤 ​Actes de la Diada 2023: manifestacions, discursos i portes obertes
 

On comprar el pastís de la Diada de Catalunya 2023

Pastisseria Carrió, barri de Gràcia de Barcelona

La pastisseria a càrrec dels germans Anna i Oriol Carrió, ubicada al barri de Gràcia de Barcelona, compta amb els guardons a la millor coca de Sant Joan del 2019 i el 3r millor tortell de Reis del 2021. Ara, prepara per a la Diada 2023 diverses creacions per celebrar l'11 de setembre: el pastís de la Diada, cada cop més tradicional, el pa de les 4 barres, que recorda al pa de Sant Jordi, el "cata croissant" de mató i gerds, i una coca de ratafia amb xantillí de vainilla i maduixes, tot plegat emulant la bandera catalana en una de les jornades més destacades del país.

📍 Carrer Bailén, 216, Barcelona

Pastisseria Cal Ferran, Esparreguera

A la pastisseria Cal Ferran d'Esparreguera, al Baix Llobregat, expliquen que "quan acaba l’estiu i arriba la normalitat, aquest pastís quadribarrat ens remet als nostres orígens", fent referència al seu pastís de Diada de Catalunya. Es tracta d'un pa de pessic cobert de rovell cremat (també conegut com a gema) i amb quatre barres vermelles, que pot anar farcit de crema o de nata. Continuen fent referència al seu web que "mai s’hagués pensat, Guifré El Pilós, segons diu la llegenda, que amb el temps el seu gest amb els quatre dits constituiria el símbol d’un país". Podeu encarregar el seu pastís de la Diada per un preu d'entre 18 i 25 euros, demanant-lo al seu web, trucant per telèfon, o de forma presencial.

Pastis Diada 2022 pastisseria cal ferran terrassa
Pastís per a l'11 de setembre amb rovell cremat / Foto: Pastisseria Cal Ferran d'Esparreguera

📍 Carrer Gran, 52, Esparreguera

Pastisseria La Palma, barri del Clot de Barcelona

Ubicada al carrer del Clot, a tocar gairebé de l'avinguda Meridiana, la pastisseria La Palma de Barcelona també fa referència a la història per presentar el seu pastís de Diada: "El 8 de setembre de 1977 el Gremi de pastisseria de Barcelona va presentar el 'pastís de la Diada', que es va portar a Saint Martin-le-Beau, França, per entregar el primer d'aquests dolços al president de la Generalitat a l’exili, Josep Tarradellas". Amb el pas del temps, asseguren haver creat un nou pastís de Diada adaptat als nous gustos perquè els agrada innovar i crear. Per això, el seu pastís està fet de pa de pessic, cobert amb una crema de llimona i quatre línies de maduixa, que es pot comprar per un preu d'11 euros.

Pastis Diada 2022 pastisseria La Palma Clot Barcelona
Pastís per a la Diada amb crema de llimona / Foto: Pastisseria La Palma

A banda del tradicional pastís de la Diada, que ells consideren "un símbol", ja tenen a la venda unes galetes de la Diada, fetes de mantega amb una serigrafia amb l'estelada, la forma del territori català amb les quatre barres o una barretina feta de xocolata, que costen 2,95 euros la unitat. A més, hi compten amb uns petits pastissos també amb la insígnia de la bandera, una versió en miniatura del pastís de Diada de Catalunya ideal per a famílies més petites o per fer un regal en aquesta data tan assenyalada.

Avisen, però, que, per garantir un servei eficaç, totes les comandes s'haurien de realitzar amb un mínim de 36 hores d'antelació. Es pot demanar a través del seu web, per telèfon o de forma presencial al seu local del Clot a Barcelona.

📍 Carrer Clot, 72-74, Barcelona

Pastisseria Arga, Terrassa

El 1977 en David Argerich i la Montse Garriga obrien la pastisseria Arga de Terrassa, amb l'objectiu de donar als seus clients una pastisseria de gran qualitat, oferint des dels dolços més tradicionals, com el pastís de la Diada de Catalunya, fins a innovacions i creacions avantguardistes d'última generació. En aquest cas, per a l'11 de setembre de 20223 ofereixen el típic pastís de Diada de Catalunya, amb un pa de pessic farcit i cobert amb rovell cremat i línies de maduixa vermelles. Per al farcit es pot triar entre xocolata i crema o nata i es pot demanar per telèfon o de forma presencial al seu establiment.

Pastis Diada 2022 pastisseria arga barcelona
Pastís per a la Diada / Foto: Pastisseria Arga

📍 Carrer Joaquim Costa, 162, Terrassa

Baboia, la gelateria d'especialitat catalana amb els gelats més originals de l'11 de setembre

Gelateria Baboia, al barri del Born de Barcelona

I el més innovador d'enguany, encara que no es tracta d'un pastís de la Diada de Catalunya, és la proposta de la gelateria Baboia, al Born de Barcelona, única gelateria d'especialitat catalana de la ciutat, que va obrir aquest abril al cor de la capital. Els seus gelats de la Diada, com tots els seus productes, surten de l'obrador del mestre gelater Jordi Roig, entre els quals destaquen els gustos inspirats en la gastronomia catalana, en concret en les seves postres i begudes.

Gelateria Baboia especialitat catalana pastis diada 2022
Gelat d'especialitat catalana per celebrar la Diada 2022 / Foto: Gelateria Baboia

El gelat amb gust de ratafia, mel i mató, coca de Sant Joan, rosa de Sant Jordi, torró, massapà amb cabell d'àngel o cava amb mandarines són només una mostra de la seva creativitat. El més sorprenent és el gelat de pet de monja, amb el qual també elaboren sandvitxos amb un tou brioix. Totes aquestes innovacions gelateres es poden trobar al carrer Canvis Vells, 2 del Born, a 300 metres de l'estació de França, justament la parada final de la manifestació de l'11 de setembre per la Diada 2023.

I per posar la cirereta al pastís -mai millor dit-, a Baboia celebren la Diada 2023 amb una oferta 2x1 amb la qual podreu demanar una segona bola dels seus gelats d'especialitat catalana gratis. Des de les 11 h i fins les 23.30 h, podreu viure la commemoració de la Diada de Catalunya i a més participar en la seva baboia, que és, de fet, un joc ancestral semblant a la ruleta, que se solia jugar a les fires i festes de poble fins a la meitat del segle XX, i que podeu fer girar perquè ella triï per vosaltres el sabor del vostre gelat.

📍 Carrer dels Canvis Vells, 2, Barcelona