Compte enrere per la Diada 2023 i la manifestació de l'11 de setembre! Amb la ciutat de Barcelona a l'epicentre de la jornada, et recomanem l'ús del transport públic per moure't: un grapat de carrers estaran tallats i preveu que la circulació amb transport privada sigui molt complicada per afectacions al trànsit. Si encara no sabeu com arribar a la manifestació de la Diada 2023, que comptarà amb quatre columnes i tindrà la Plaça Espanya com a punt final, aquí us expliquem les diverses opcions.

🔴 Manifestació de l’11 de setembre 2023, DIRECTE | Última hora de la Diada de Catalunya
 

🕗 Recorregut i horari de la manifestació de la Diada 2023 de l'11 de setembre
 

Cal recordar que aquesta edició comptarà amb quatre punts d'inici i un final on es trobaran. La columna Llibertat, “pels drets civils i les llibertats”, sortirà de la Ciutat de la Justícia; la columna País, “per una major qualitat de vida”, tindrà l'origen a la plaça dels Països Catalans; la columna Llengua, “per la llengua i cultura” sortirà de l'Escola Proa, al barri de la Bordeta; i la columna Sobirania, “per la independència econòmica”, de la Plaça Letamendi, on hi ha la seu de l'Agència espanyola d'Administració Tributària.

Com arribar a la manifestació de l'11 de setembre a Barcelona? 

Si vens d'una altra part de Catalunya

Si vols viatjar a Barcelona per participar en els actes i mobilitzacions de la Diada 2023 i vens d'una altra part de Catalunya, pots gaudir dels abonaments de Renfe gratis, que entraven en vigor l'1 de setembre i permeten als viatgers freqüents tenir un abonament gratuït de Rodalies o Mitjana Distància fins al 31 de desembre del 2023. 

🎵 Concerts de la Diada 2023: Actuacions, artistes i horaris
 

Les estacions de Renfe rellevants per assistir a la manifestació de l'11 de setembre a Barcelona són l'estació de Sants, que és la més propera a la zona, i l'estació de França Arc de Triomf, en cas que vulguis anar directament a tots els actes posteriors a la manifestació. 

Afectacions al transport públic dins de Barcelona

Si ja ets a Barcelona i et vols desplaçar dins la ciutat amb transport públic, has de saber que hi haurà diverses afectacions i canvis. Es recomana l'ús del metro, especialment en els desplaçaments a la zona de Sants, plaça Espanya i el centre de la ciutat, que és un tindran lloc els diferents actes i el tràfic i les línies d'autobús es veuran afectades

En tot cas, et recomanem utilitzar la web de TMB i l'aplicació TMB App, on podràs trobar les afectacions.

Metro

TMB ha informat que es reforçaran totes les línies de metro i hi haurà un desplegament personal d'atenció, de neteja i de seguretat en les estacions afectades. El reforç serà de 13 a 21 hores, i sobretot s'oferirà una capacitat superior a les línies 1 i 3, on circularan 18 trens addicionals.

D'altra banda, l'Ajuntament també recomana evitar arribar a l'estació d'Espanya a partir de les 15:30 hores, on circula l'L1 i l'L3, ja que molt possiblement hi haurà una concentració de persones a fora que dificultarà la sortida. Com a alternativa, es poden utilitzar les estacions pròximes: Hostafrancs (L1), Rocafort (L1), Tarragona (L3) i Poble Sec (L3).

Autobusos

Tant al matí com a la tarda hi ha esdeveniments que afectaran les línies d'autobusos, així que no es recomana utilitzar-los.

Durant el matí, els autobusos que circulen per la ronda de Sant Pere (D50, H16, 19 i la ruta vermella del Barcelona Bus Turístic), hauran de modificar el seu recorregut

Durant la tarda, entre les 15:30 i les 21 hores aproximadament, es produiran desviaments i limitacions en les següents linies: D20, D40, H10, H12, H16, V3, V5, V7, V9, V11, V13, 13, 27, 46, 54, 59, 63, 65, 67, 78, 79, 109, 115, 141, 150 i la ruta vermella del Barcelona Bus Turístic.

Com arribar a la manifestació segons la columna on estiguis?

  • Si estàs a la columna País, que cobreix el tram entre la plaça dels Països Catalans i plaça Espanya, tens la parada de metro Hostafrancs (L1), Rocafort (L1), Tarragona (L3), Poble Sec (L3) i Sants Estació (L3 i L5). També es pot utilitzar l'estació Espanya, però no es recomana (L1 i L3).
  • Si estàs a la columna Sobirania, que va des de la plaça del Doctor Letamendi fins plaça Espanya, podràs accedir-hi amb les parades de metro d'Universitat (L1), Urgell I Rocafort (L1) i també passeig de Gràcia (L2, L3 i L4). També es pot utilitzar l'estació Espanya, però no es recomana (L1 i L3).
  • Si estàs a la columna Llengua, que comença a l'Escola Proa i acaba també a plaça Espanya, tens a la teva disposició les parades de metro de L1 d'Hostafrancs i Plaça de Sants. També es pot utilitzar l'estació Espanya (L1), però no es recomana.
  • Si estàs a la columna Llibertat, que va des de la Ciutat de Justícia fins plaça Espanya, només tens L10 Sud amb les parades de Ciutat de la Justícia i Foneria. També tens l'opció de L1 a Santa Eulàlia o Mercat Nou, encara que hauràs de caminar una estona.