Tots els actes per la Diada 2022 previstos per la Generalitat de Catalunya estan programats i preparats pel tan esperat dia. El discurs del President, el lliurament de la Medalla d'Or, les jornades de portes obertes, el concert del carilló, etc. omplen el programa de l'11 de setembre a Catalunya i aquí pots consultar els actes ordenats per data i amb una breu explicació.

🔴 La Diada 2022, EN DIRECTE | Manifestació de l'11 de setembre a Barcelona

🎵 Concerts de la Diada 2022: tot el programa de l'11 de setembre a Barcelona

✊🏻 Manifestació de l'11 de setembre a Barcelona: recorregut de la Diada 2022
 

És important recordar que els actes institucionals comencen dimecres 7 de setembre amb el lliurament de les Medalles i culminen amb l'acte institucional en la nit de l'11 de setembre de 2022. A continuació trobaràs els actes previstos pel cap de setmana de la Diada, i els que ja han passat es troben al final del llistat.

Pròxims actes de la Diada 2022

Portes obertes durant la Diada 2022

Aquest costum de la Diada torna, literalment, per la porta gran. Durant el dissabte 10 i el diumenge 11 de setembre de 2022, per celebrar la Diada Nacional, diversos edificis i espais emblemàtics de tot Catalunya celebraran jornades de portes obertes als ciutadans. A més, es podran visitar tant el Palau de la Generalitat com el Parlament de Catalunya durant l'11 de setembre.

Discurs institucional del President

Hi ha una novetat geogràfica important amb el discurs institucional del President de la Diada 2022. El discurs de Pere Aragonès tindrà lloc al Fòrum romà d'Empúries (l'Escala, Girona); és la primera vegada que es pronuncia aquest discurs des de terres gironines. Començarà dissabte 10 de setembre de 2022 a les 21 h. TV3 i Catalunya Ràdio retransmetran l'esdeveniment.

🎤 Discurs institucional de Pere Aragonès per a la Diada 2022

Concert de carilló durant la Diada

El carilló del Palau de la Generalitat, també conegut com a orgue de campanes, oferirà dos concerts: un el 10 de setembre i l'altre l'11. Ambdós entre les 12 i les 13 h. En el concert de dissabte, la carillonista Anna Maria Reverté oferirà una selecció de cançons catalanes tradicionals que culminaran amb El cant dels ocells. Diumenge, el concert es basarà en obres de compositors catalans com A. Soler, N. Casanoves, F. Pedrell, E. Granados i R. Lamote de Grignon.

Es podran seguir les audicions des dels carrers del Barri Gòtic, el Pati dels Tarongers, la Galeria Gòtica i el Pati de carruatges de Palau. També s'utilitzarà de música d'acompanyament durant la ja esmentada visita de portes obertes del Palau.

Ofrena floral a Rafael de Casanova a Barcelona

Sense sorpreses aquest any respecte a l'ofrena floral del Govern davant del monument de Rafael de Casanova, a Barcelona: es produirà durant la mateixa Diada 2022, a les 9 h. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, encapçalarà aquest acte.

Acte institucional de la Diada 2022

Com ja suposaries, l'acte central de la Generalitat per a la Diada 2022 tindrà lloc el mateix diumenge 11 de setembre. Hora? 22 h. On? A les torres de Puig i Cadafalch de Montjuïc. Igual com passarà amb el discurs institucional, aquest acte també es retransmetrà en directe per TV3.

Aquest esdeveniment té per objectiu destacar els valors, la cultura i la identitat de Catalunya. En concret, es descriuran els actes més rellevants de la història de Catalunya (començant per 1714), només que la narració estarà enfocada en tots els assoliments i gestes efectuats per dones, que, desgraciadament, van quedar minimitzades o, directament, ocultes.

🟡🔴 El cartell de la Diada 2022 recupera el groc i vermell amb tres versos d’un poema

🚶 Manifestació de l'11 de setembre a Barcelona: recorregut i trams de la Diada 2022

Actes de la Diada 2022 que ja han passat

Lliurament de la Medalla d'Or de la Generalitat per la Diada 2022

Els actes institucionals amb motiu de la Diada 2022 van començar el dimecres, 7 de setembre, en el Parc dels Colors de Mollet del Vallès. Les Medalles d'Or d'aquesta Diada es van donar a la il·lustradora Roser Capdevila i Valls i a l'empresari farmacèutic i mecenes cultural Antoni Vila Casas.

La cerimònia va començar a les 20.30 h, amb la hissada de la bandera a càrrec de la formació de guàrdia d'honor del Cos de Mossos d'Esquadra. A continuació, el cor Estoc de Veus, de Mollet del Vallès, i el Quartet Brossa, va cantar el Cant de la Senyera.

Després, la periodista Laura Sangrà va dedicar unes paraules als guardonats de la Medalla d'Or. Seguidament, el president Pere Aragonès va donar les medalles. Tant Capdevila com Vila Casas també van pronunciar unes paraules. Com guinda final, la cantant Sandra Bautista, acompanyada pel Quartet Brossa, van interpretar l'Himne Nacional de Catalunya.

💰 La Grossa de La Diada 2022: així serà el nou sorteig de l'11 de setembre

📱 Feliç Diada de Catalunya 2022! 50 frases per felicitar per WhatsApp l'11 de setembre

Lliurament de la Medalla d'Honor del Parlament per la Diada 2022

L'acte de lliurament de la Medalla d'Honor del Parlament va tenir lloc aquest dijous, 8 de setembre, a les 18 h, a l'auditori de la cambra. La Mesa ja va acordar en juliol d'aquest any que aquesta distinció seria concedida a la cantant Núria Feliu i al músic i escriptor Pau Riba. El Parlament també va reconèixer els pedagogs Joaquim Arenas i Margarida Muset, primers responsables del Servei d'Ensenyament del Català (el principal òrgan impulsor dels programes d'immersió lingüística en els col·legis de Catalunya).