Quin temps farà a Catalunya per la Diada 2022? Les temperatures iniciaran una nova pujada amb màximes de més de 35ºC a Lleida, 30ºC a Girona i Tarragona i de 29ºC a Barcelona. Ambient molt xafogós perquè la humitat continuarà sent elevada. Quina temperatura i quina xafogor tindrem diumenge, a les 17:14 hores, a la ciutat de Barcelona? Trobareu la resposta més endavant en aquest mateix article.

🔴 VÍDEO: El temps per l'11 de Setembre: calor intensa i molta xafogor. Més pluja a partir de la setmana que ve! 

🔴 La Diada 2022, EN DIRECTE | Manifestació de l'11 de setembre a Barcelona

🎵 Concerts de la Diada 2022: tot el programa de l'11 de setembre a Barcelona

Quina temperatura i quina xafogor tindrem a Barcelona a les 17:14 hores?

La Diada de l'11 de Setembre serà assolellada a moltes comarques amb temperatures molt més altes. Atenció perquè les màximes avui oscil·laran entre els 30 i els 35ºC a molts pobles i ciutats. A la costa rondaran els 28 o 29ºC amb moltíssima humitat i, per tant, la xafogor serà insuportable. Tindrem el cel mig ennuvolat al litoral on es podrien escapar alguna gotellada, sobretot durant el matí.

Els núvols que han tapat la costa han fet que la temperatura mínima de bon matí sigui més alta: més de 24ºC a la ciutat de Barcelona i més de 25ºC a Tarragona. Ja es presagia un dia de molta calor a tot el país.  

 

Els plugims que poden acompanyar aquests núvols baixos, si arriben a caure, no mullaran ni el terra i l'únic que faran és incrementar encara més la humitat i, per tant, la xafogor. Si aneu a la manifestació us recomanem portar aigua per hidratar-vos bé. Diumenge a la tarda, a les 17 hores i 14 minuts, la temperatura a Barcelona serà de 28ºC amb una humitat del 70%. Això implicarà una temperatura de xafogor de més de 36ºC. Les temperatures màximes previstes per la Diada són de 35ºC a Lleida, 33ºC a Tortosa, 33ºC a Tremp, 32ºC a Igualada i a Manresa, 31ºC a la Seu d'Urgell i a Falset, 30ºC a Vic, Mataró i al Vendrell, 29ºC a Barcelona, Puigcerdà i a Calella de Palafrugell i de 32ºC a Girona i 30ºC Figueres i a Tarragona.

La Diada es presenta molt càlida i xafogosa a tot Catalunya. Mapa de temperatura prevista a 2 metres / ECMWF
La Diada es presenta molt càlida i xafogosa a tot Catalunya. Mapa de temperatura prevista a 2 metres / ECMWF

🚶 Manifestació de l'11 de Setembre a Barcelona: recorregut i trams de la Diada 2022
 

Arriben aiguats i fortes tempestes

El gran canvi de temps arribarà la setmana que ve. Dilluns al matí encara farà sol i molta calor a tot el país. La xafogor serà extremadament marcada. A la tarda creixeran nuvolades a l'est i nord, que a última hora deixaran ruixats al Bages, Osona i el Ripollès. A partir de dimarts, els xàfecs i les tronades seran més extensos. Atenció perquè entre dimarts i dimecres poden deixar més de 20 litres per metre quadrat en només mitja hora a la meitat oest del país. Les tempestes poden anar acompanyades de calamarsa o pedra i de fortes ratxes de vent. A partir de dimarts afluixarà bastant la calor i respirarem molt millor a tot el país, tot i que a les ciutats i pobles de costa, la sensació de xafogor encara seguirà uns dies més.

El proper dimarts, 13 de setembre, cauran ruixats i fortes tempestes a tota Catalunya / ECMWF
EA partir del proper dimarts, 13 de setembre, cauran ruixats i fortes tempestes a tota Catalunya / ECMWF