L'Hospital de Vic recupera l'activitat ajornada per l'onada de Covid-19

Adrià Rovira, Laura Cercós i Núria Segura
Dimecres, 25 de novembre de 2020
L'Hospital de Vic recupera l'activitat ajornada per l'onada de Covid-19
22:01

Alemanya prorrogarà les mesures vigents contra la Covid-19 fins al gener. 

20:57

La Consellería de Sanidade ha notificat aquest dimecres tres morts relacionades amb la Covid-19 a Galícia, la qual cosa eleva el total de víctimes de la pandèmia a 1.173, però constitueix la xifra de morts més baixa des de fa gairebé un mes.

EuropaPress San Cibrao Lugo Galicia Covid enfermer

 

San Cibrao, Lugo. / EP

20:34

La secretària d'Estat d'Afers Exteriors i per a Iberoamèrica i el Carib, Cristina Gallach, ha demanat aquest dimecres a les autoritats xineses que reconsiderin les restriccions de viatge imposades als ciutadans espanyols. Així se l'ha traslladat al viceministre d'Afers Exteriors de la República Popular de la Xina, Qin Gang, durant les consultes polítiques bilaterals entre Espanya i la Xina celebrades aquest dimarts.

EuropaPress secretària afers exteriors Cristina Gallach

 

Europa Press

20:29

Aquests són els casos de coronavirus detectats a Espanya:

20:15

El Parlament Europeu ha demanat a la Xina una "investigació independent sobre els orígens" de la Covid-19. A la vegada, els eurodiputats han mostrat la seva "preocupació" per la "manca de la transparència" en la pandèmia provocada pel coronavirus.

19:54

La presidenta de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF), Cristina Herrero, ha afirmat aquest dimecres que l'escenari central de l'organisme preveu un creixement d'entre un 3,8% i 5,5%, i per tant lluny de la previsió "optimista" del Govern d'un repunt del 9,8%. Per aquesta raó demana "no córrer" amb els fons europeus.

19:47

Gràfic de l'evolució de l'incidència

evolucion incidencia coronavirus grafic -EuropaPress

Europa Press

19:40

El descens de la taxa de contagis per coronavirus a Osona ha permès recuperar part de l'activitat programada que s'havia hagut d'ajornar per culpa de la segona onada de la pandèmia. En aquest sentit, l'Hospital Universitari de Vic ha començat a reprogramar visites, intervencions quirúrgiques no urgents i proves amb sedació.

Concorci Hospitalari de Vic - ACN

 

ACN

19:30

Conclou la roda de premsa

19:30

Darias explica que és important la necessitat d'arribar a uns criteris comuns a totes les comunitats per a Nadal i que estan treballant en això.

19:27

Segons Illa, Espanya és dels primers països que té un pla de vacunació detallat i quan estigui tota la informació preparada, ho publicaran.

19:23

Illa explica que pel que fa a Nadal, cada comunitat autònoma prendrà les decisions en funció de la seva situació. El Consell farà recomanacions, però cada pla s'haurà de completar per cada autoritat competent.

19:17

El Consell Interterritorial també ha acordat l'actualització de criteris del tractament i fons destinats a nous col·lectius com malalts de càncer, malalties rares i diabètics.

19:14

Segons Illa, les mesures estan donant els seus fruits: "La incidència acumulada és de 340 casos per cada 100.000 habitants. La positivitat de les PCR ha baixat, les taxes d'hospitalització i les UCI comencen a descendir. Fa setmanes que hi ha descensos però amb dades que continuen sent molt preocupants". 

 

19:11

Illa assegura que el document del pla de vacunació es publicarà el següent dimarts i que segueix les línies de la resta d'Europa. 

 

19:09

Illa: "La directora de l'agència europea de medicaments ha dit que ja hi ha cinc contractes firmats i hi ha una altra arracada". 

19:07

El Consell interterritorial, a través d'Illa, assegura que les vacunes arribaran al mateix a temps a tots els territoris d'Espanya, en funció de la seva població.

19:06

Pel que fa el nadal, Darias recorda com important és mantenir un nadal diferent "per tenir pròxim nadal".

19:04

Darias felicita les comunitats autònomes per la fluïdesa de la comunicació.

19:02

Carolina Darias anuncia el repartiment de 15 milions de màscares a les entitats locals.