La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha demanat aquest dimecres al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que s'estableixi l'obligació de presentar un test negatiu de covid per a qui entri a les Balears procedent de la península. Fonts de l'Executiu balear han informat que Armengol ha plantejat a Sánchez les reivindicacions que ve defensant des de fa setmanes sobre les proves diagnòstiques en ports i aeroports a viatgers de l'Estat.

La presidenta autonòmica defensa que s'estengui als qui visitin les illes des d'altres comunitats espanyoles l'obligació d'acreditar que són lliures del coronavirus, com des d'aquest dilluns és preceptiu per als viatgers que arriben a Espanya des de països amb alta incidència.

Armengol ha mantingut una trobada informal amb el president del govern espanyol al Palau de l'Almudaina de Palma en els 20 minuts previs a l'arribada del primer ministre italià, Giuseppe Conte, per a la cimera bilateral que Espanya i Itàlia celebren aquest dimecres a la capital balear.

Segons ha indicat el Govern balear, la presidenta autonòmica i Sánchez han pres cafè durant 20 minuts, temps que la dirigent socialista balear ha aprofitat per tractar sobre l'extensió dels test covid a viatgers nacionals i també sobre la participació de les Balears en el repartiment dels fons de reconstrucció europeus.

Menorca

Aquesta petició, doncs, se suma a la que ja va fer fa el PP de Menorca, que va demanar al Consell de Menorca que es debatés que totes les persones que entrin a l'illa tinguin l'obligació de presentar una prova PCR negativa.

També van proposar complementar aquestes proves amb la presa de temperatura corporal a les arribades i sortides a l'illa. En el cas de detectar símptomes s'aplicaria el test d'antígens per descartar la presència del virus a curt termini.