Situació crítica a Catalunya. El risc de rebrot no frena i augmenta cada dia mésSi aquest dilluns era de 311, les dades que ha facilitat aquest dimarts el Departament de Salut el situen en 338,49, superant ja la barrera dels 300 punts per segon dia consecutiu.  Per altra banda, la velocitat de contagi per coronavirus continua pujant i se situa aquest dimarts en 1,33, mentre que les dades ahir eren d'1,30.

Pel que fa als nous positius, la xifra es frena i torna a estar per sota dels 2.000 nous casos, per segon dia consecutiu, després de diversos dies superant-los. Avui hi ha un total de 1.280 casos nous –divendres van ser 2.529, dissabte 2.471, diumenge 2.360 i dilluns 1.843– i la xifra total ja és de 187.574. Amb les dades d'aquesta setmana, sembla que les dades mostrarien una tendència a l'alça, tot i que és difícil d'interpretar agafant com a  referència únicament els nous casos. Pel que fa al nombre de morts, les dades assenyalen 14 víctimes mortals més —ahir també n'hi va haver 14— i el total ja s'enfila fins als 13.513. 

El total de pacients ingressats per coronavirus és de 984 (40 més respecte a les dades d'ahir), 172 dels quals estan a l'UCI, sis més.

Mig milió de tests d'antígens 

El Departament de Salut desplegarà 500.000 tests d'antígens aquesta setmana, que permetran determinar en vint minuts si una persona té la Covid-19, per la qual cosa són adients per als hospitals comarcals sense laboratori propis o per a l'atenció primària. Aquest model de tests, que es realitzaran per via nasofaríngia, s'aplicaran a persones amb símptomes, amb una "sensibilitat i especificitat molt bona" en els cinc primers dies. 

D'altra banda, Can Ruti, la Vall d'Hebron, Bellvitge i el Banc de Sang i Teixits posaran en marxa la tècnica pulling per detectar nous casos de coronavirus. Aquesta consisteix a prendre una mostra de vuit persones, que se simplificarà en una sola analítica. En cas que el resultat sigui negatiu, es donaran com a negatius les vuit persones de la mostra. En canvi, si el resultat és positiu, s'efectuaran analítiques individualitzades. Les proves es faran amb mostres nasals, que també contribuiran a facilitar el procés.

Els requisits d'una mascareta higiènica

El Ministeri de Consum dictarà una ordre amb els requisits que ha de complir una mascareta higiènica, de les quals n'existeix una gran varietat al mercat, per reforçar els elements de l'etiquetatge d'aquests productes i incidir en la veracitat de la seva protecció davant el coronavirus.

Fonts de Consum han avançat a Efe que del que es tracta ara és de desenvolupar un text normatiu que defineixi el concepte de "mascareta higiènica" o "cobertor facial comunitari", com a primer pas per endurir la regulació d'aquest producte perquè sigui realment eficaç davant del coronavirus.