El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha alertat aquest dimarts que algunes terrasses de bars i restaurants s'estan saltant les restriccions amb grups de deu persones en taules juntes i ha exigit complir la norma per "poder mantenir" la reobertura de la restauració.

En un missatge a Twitter, Sàmper ha lamentat que diverses imatges de notícies sobre la reobertura de terrasses mostren "alguns locals amb grups de deu persones" i "taules juntes" i, tot i que ha admès que "la majoria compleix" les mesures imposades per la Generalitat, també ha advertit que cal "ser conscients i complir la norma" per no tornar a tancar.

 "Hem de ser conscients de la responsabilitat que tenim cadascun de nosaltres en el manteniment de les mesures de desescalada", ha subratllat abans d'afegir: "Agafem cada fase com una oportunitat: cada vegada menys restriccions, però de forma segura. Només així podem seguir endavant per minimitzar la transmissió de la Covid-19".

Les terrasses de bars i restaurants, que poden reobrir a Catalunya al 100% del seu aforament des d'ahir, tenen permís per acollir únicament grups de quatre persones -excepte grups bombolla- i han de tenir com a mínim dos laterals oberts.

A més, tal com ha recordat Protecció Civil, les taules i les cadires han de situar-se per garantir la distància de dos metres entre les persones de grups diferents.

Imatge principal: El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, en una entrevista amb ElNacional.cat / Sergi Alcàzar