Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.
El menú setmanal de carmanyola
Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:
Dilluns: Amanida Cèsar
Una amanida Cèsar és una amanida d'enciam romana i trossos de pa torrat amb suc de llimona, oli d'oliva, ou, salsa Worcestershire, anxoves, all, mostassa de Dijon, formatge parmesà i pebre negre. L'amanida Cèsar original no conté pollastre, encara que se li sol afegir habitualment. És un plat fred ideal per a l'estiu perquè és nutritiu i molt versàtil. A més, et permet aprofitar les restes de menjar que t'hagin sobrat del dia anterior; la més habitual en aquesta amanida és la resta de pollastre a l'ast que pugui quedar d'un diumenge.
1️⃣ Recepta d'amanida Cèsar
Dimarts: Poti-poti de Mura
Aquesta recepta de bacallà amb patates, més coneguda com a Poti-Poti, a primera vista sembla molt senzilla. La matèria primera, com sempre passa en aquests casos, determinarà el resultat. Per tant, no escatimis en aconseguir els millors tomàquets, el millor pebrot, les millors patates. En boca, és una amanida que resulta fresca i agradable i que pots acompanyar de més ingredients. Un plat que pots consumir tot l'any, però especialment indicat en èpoques d'estiu.
2️⃣ Recepta de poti-poti de Mura
Dimecres: Crema de pèsols
Malgrat no ser temporada de pèsols, aquests petits llegums deliciosos els pots trobar congelats durant tot l'any. Com que els faràs servir per a una crema, el resultat no el determinarà que els pèsols siguin frescos o congelats. Es tracta d'una recepta extremadament fàcil de fer i amb la qual s'obté un resultat excel·lent.
3️⃣ Crema de pèsols
Dijous: Fesols de l'ull ros amb bacallà esqueixat
Aquest és un plat molt interessant d'elaboració ràpida, sobretot si compres els fesols cuits. Pots fer servir salsa de tomàquet casolana o tomàquet triturat de pot. Aquest plat el pots fer amb lloms de bacallà dessalat o amb bacallà esqueixat, com és el cas, i també pots escollir la varietat de fesols que més t'agradi, fins i tot, qualsevol altre llegum cuit.
4️⃣ Recepta de fesols de l'ull ros amb bacallà esqueixat
Divendres: Ous remenats amb espàrrecs de marge
Antigament, havies d'anar a la muntanya a collir espàrrecs verds. Ara ja no cal. Podem trobar tot l'any i a qualsevol mercat o supermercat espàrrecs de marge de qualitat, tot i que els salvatges que trobes a la muntanya encara tenen aquella cosa que els fa tan especials.
5️⃣ Recepta d'ous remenats amb espàrrecs de marge
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!