Molt bona i refrescant crema per menjar tot l'any. Un bon entrant que prepararà el paladar dels vostres convidats pel segon plat.

Extremadament fàcil de fer i molt sana. Espero que us agradi.

 

Ingredients

500gr pèsols pelats (si són frescos millor)

1 ceba de Figueres

1/2 porro

1 patata vermella

un xorret de crema de llet

50gr. pernil ibèric picat

oli d'oliva verge extra

sal

Variants:

Es poden afegir uns 100gr de crema de llet o nata líquida a la crema 

Es pot decorar amb uns daus de pa fregit

Es pot canviar la patata per moniato

Preparació
1.
crema pesols pas1

Si sou en temporada, res millor que el pèsol fresc... que és a anys llum del congelat. Si no, com és en aquest cas, haurà de ser congelat. Però almenys, no els compreu ja bullits ni de pot, que tenen massa colorants i conservants.

2.
crema pesols pas3

Peleu una patata blanca.

3.
crema pesols pas4

Trinxeu la ceba.

4.
crema pesols pas6

Ja podeu posar a bullir la patata amb un polsim de sal, que trigarà uns 20-25 minuts en fer-se.

5.
crema pesols pas7

Piqueu el mig porro...

6.
crema pesols pas8

afegiu la ceba a l'olla...

7.
crema pesols pas9

... i el porro... i espereu 10 minutets, més...

8.
crema pesols pas10

Heu d'escórrer la verdura però reservant el caldo.

9.
crema pesols pas11

Passem a triturar-ho tot amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra... i un polsim de sal.

10.
crema pesols pas12

Ben triturat. Notareu que és massa pesada de textura...

11.
crema pesols pas13

... afegiu-hi dos o tres cullerots del caldo de bullir... i seguir triturant... fins obtenir la textura desitjada.

12.
crema pesols pas14

Està perfecte de textura.

13.
crema pesols pas15

Abans de servir-la, picarem una mica de pernil ibèric...

14.
crema pesols pas16

... que passarem per la paella... durant un minut... volta i volta... que canviï de color només.

15.
crema pesols pas17

Agafeu una mica (molt poca) de crema de llet o nata líquida...

16.
crema pesols pas18

... i escalfeu-la al microones...

17.
crema pesols pas19

Muntem el plat... posem la crema...

18.
crema pesols pas20

... tirem tres o quatre cullerades de nata líquida per sobre...

19.
crema pesols pas21

... amb un estri allargat, o amb un ganivet... feu cercles procurant que quedi un dibuix com aquest...

20.
crema pesols pas22

... el pernilet per sobre... un raig d'oli d'oliva en cru... i ja ho tenim.

21.
crema pesols pas23

Bona crema que agrada a grans i petits. Bon Profit!