El 23 d'abril, Sant Jordi, és una data clau en el calendari cultural de Catalunya, celebrada amb gran entusiasme a Barcelona i arreu. Aquesta festivitat combina cultura, amor i tradició de maneres úniques. Si busques com gaudir d'aquest dia màgic, aquí tens una guia completa per no perdre't res del que ofereix Sant Jordi 2024.
 

1. Participar de les activitats culturals a tota Catalunya

Per Sant Jordi Catalunya s'omple d'activitats culturals i literàries que van des de les tradicionals parades de llibres i roses fins a lectures públiques i representacions teatrals. A Barcelona, els carrers més emblemàtics com les Rambles i Plaça Catalunya, es transformen en un mar de parades florides i llibres. A més, altres ciutats com Girona, Tarragona, i Lleida també celebren amb activitats úniques que reflecteixen la rica diversitat cultural de la regió. Per a una visió més detallada de les activitats disponibles a tot Catalunya.

Si penses anar a Barcelona, assegura't de planificar el teu dia adequadament, considerant les opcions de transport públic a Barcelona. Els serveis especials de metro, autobús, tramvia i taxi són reforçats durant aquest dia per facilitar l'accés a les diferents activitats. 

2. Felicitar el dia

Felicita a tots els Jordis i Jordines, així com a tots els catalans, amb creativitat. Troba gifs i felicitacions per a Sant Jordi per compartir o crea una postal personalitzada de Sant Jordi. 

3. Aconseguir que et signin el teu llibre

Aconsegueix un llibre signat pel teu autor favorit. Consulta els horaris i llocs de les sessions de signatures.

4. Gaudir amb els més petits de la Llegenda de Sant Jordi

Sant Jordi és una festivitat que encisa tan adults com a nens. Per aquests últims, organitzen activitats especialment divertides com tallers de treballs manuals on poden crear la seva pròpia rosa de paper i altres artesanies relacionades amb la llegenda de Sant Jordi. Si ho prefereixes, pots fer amb ells a casa aquesta bonica manualitat de Sant Jordi. A més, no oblidis les recomanacions de llibres infantils per als més petits.

5. Menjar un pa de Sant Jordi

No et perdis el millor pa de Sant Jordi i altres delícies. Descobreix on trobareu el millor pa tradicional de Sant Jordi a Catalunya. I, si vols, també pots preparar el teu pa de Sant Jordi a casa amb aquesta recepta molt fàcil. 

6. Visitar un Museu de Portes Obertes

Aprofita les jornades de portes obertes en museus i altres institucions culturals. És una oportunitat fantàstica per explorar l'art i la història sense cap cost. Troba més informació sobre quins llocs participen i els seus horaris aquí.

7. Provar sort amb la Grossa de Sant Jordi

Bé, aquest punt és molt opcional, evidentment. Però, no seria la millor manera de celebrar el Sant Jordi 2024 aconseguir un bon premi amb la Grossa

8. Comprar una rosa

El simbolisme de la rosa és central en Sant Jordi. Trobaràs parades de roses per tot Catalunya. Descobreix el significat del color de les roses i tria la teva preferida per regalar.

9. Comprar un llibre per tu i un altre per regalar

Sant Jordi és el millor moment per descobrir les novetats literàries. Visita les llibreries per trobar les recomanacions de llibres més recents.

Aquest any, diversos VIPs han publicat llibres que prometen captivar l'atenció del públic. Explora els 5 llibres més destacats publicats per celebrities catalanes.