Sant Jordi 2024 arriba a Barcelona en la diada més descentralitzada fins el moment a casa nostra i la novetat del copagament causant polèmica. Aquest 23 d'abril, la zona professionalitzada de la capital catalana s'ubicarà en set districtes per primer cop, amb un desplagament que acull un total de 435 parades. Els carrers s'ompliran de roses, llibres i esdeveniments altre cop per aquest Sant Jordi 2024 també a altres ciutats com Girona, Vilafranca del Penedès, Lleida, Amposta o Tarragona, que tindran una agenda àmplia, però serà la capital catalana serà la que tindrà un major volum d'activitats i parades. A continuació, t'expliquem tot el que cal saber sobre la diada de Sant Jordi 2024 a Barcelona.

🔴 Sant Jordi 2024 a Barcelona, DIRECTE | Signatures de llibres, parades i última hora de la Diada
 

📚 Parades de llibres i roses per Sant Jordi 2024 a Barcelona | MAPA
 

🖋️ Signatures de llibres Sant Jordi 2024: horaris i on signen els autors a Barcelona
 

📖 Quin llibre regalar per Sant Jordi 2024: la selecció de 'Revers'
 

sant jordi 2023 firmes   Eva Parey (4)
Foto: Eva Parey

Sant Jordi 2024 a Barcelona: així serà la diada del 23 d'abril

Barcelona repetirà el model de la superilla literària aquest Sant Jordi 2024, que l'any passat va ser tot un èxit per lectors i gremis, amb més parades de llibres i roses i més descentralitzat que mai. El proper 23 d'abril serà el primer en els últims anys que cau en dia laboral, després que l'edició passada se celebrés en un diumenge que va agrupar més d'un milió de persones al centre de la ciutat. Aquest any també ve amb novetat, i és que serà el primer en què la Cambra del Llibre aposta pel copagament a l'hora de posar parada a la zona professional, un fet que ha causat polèmica en el que alguns assenyalen com la privatització i l'externalització d'aquesta festa popular. Tot i així, s'ha tornat a batre rècord pel que fa al nombre de parades de roses i llibres, amb 16 peticions més que l'any passat.

🌹 Guia de Sant Jordi 2024: parades de roses, llibres, portes obertes i molt més!
 

La zona protagonista de l'edició, al menys pel seu impacte històric, tornarà a ser Ciutat Vella amb les Rambles com a màxima atracció literària i florista, amb 94 parades. D'aquesta manera, es recupera el gran valor simbòlic i bressol de la festivitat després que se suspengués la seva activitat per Sant Jordi passats els atemptats del 17 d'agost del 2017, primer, i s'espaiés degut a la pandèmia els anys posteriors. A més, fent de nòdul amb el Passeig de Gràcia i Gran de Gràcia, els llibres i roses creuaran la ciutat de mar a muntanya. Gràcia tindrà 26 parades, Les Corts en tindrà 9 i Sant Martí, 8. Per la seva banda, Sant Andreu i Sarrià se sumaran a la diada amb 6 i 4 parades respectivament, conformant el Sant Jordi més descentralitzat fins el moment, perquè la Cambra mai havia estat en tants districtes i espais, segons la Cambra. 

🟠 Llibres Sant Jordi 2024: recomanacions i novetats editorials de l'any
 

Però la zona de l'Eixample tornarà a ser la que més nombre de parades aculli, amb un total de 230 stands —37 de les quals, de roses—. Tornarà a tenir el centre en el Passeig de Gràcia i transversals, mantenint el perímetre entorn de la Gran Via i Diagonal, amb diversos transversals (Diputació, Mallorca, Provença, Rosselló, amb ampliació a Còrsega i dos trams de la Diagonal fins a Balmes), que connectaran amb la Rambla de Catalunya per a crear un circuit de deambulació de persones, al qual s'afegeix el carrer de Consell de Cent, en una zona tallada al trànsit en la pràctica totalitat (excepte Aragó, València i Gran Via). Un dels reptes és millorar la circulació de persones i evitar massificacions, especialment durant les estones de signatures. 

sant jordi 2023 firmes   Eva Parey (2)
Foto: Eva Parey

Pregó de Sant Jordi 2024 a Barcelona

El 23 d'abril és un dels dies més bonics de l'any, una diada que poca gent dubte en celebrar a casa nostra. Barcelona tornarà a ser testimoni de signatures d'autors per diferents parades i llibreries de la ciutat, així com altres activitats literàries. David Walliams, escriptor i actor britànic, serà l’autor del pregó de lectura impulsat per la xarxa de biblioteques de la ciutat, que tindrà lloc el dilluns 22 d’abril a la Biblioteca Gabriel García Márquez, que ostenta el títol de millor biblioteca del món. Des del 2003 el pregó és el tret de sortida institucional de la diada de Sant Jordi, i l'any passat va anar a càrrec de l'escriptora Gemma Ruiz Palà, autora de Les nostres mares, Premi Sant Jordi 2022.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!