La diada de Sant Jordi 2024 tornarà a omplir els carrers de roses i llibres, en un ambient festiu arreu de Catalunya. Durant aquesta data assenyalada també són habituals les jornades de portes obertes a ciutats com Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida. Així, molts edificis i monuments aprofiten Sant Jordi 2024 per oferir entrades gratuïtes als ciutadans, algunes en espais emblemàtics que habitualment no es poden visitar. Enguany, algunes d'aquestes activitats comencen el diumenge 21 d'abril i s'allarguen fins a la diada, que aquest 2024 cau en dimarts. A continuació et detallem quins són aquests edificis que fan portes obertes per Sant Jordi 2024 a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

🌹 Sant Jordi 2024: com serà la diada del 23 d'abril a Catalunya?

📚 Llibres Sant Jordi 2024: recomanacions i novetats editorials de l'any
 

Portes obertes per Sant Jordi 2024 a Barcelona: els edificis amb entrada gratuïta

Barcelona té desenes d'esdeveniments i activitats programades per Sant Jordi 2024. Aquí et deixem una llista de les principals portes obertes:

 • Palau de la Generalitat: la seu del Govern obrirà les portes per la diada de Sant Jordi. En concret, es podrà visitar els dies 20 i 21 d'abril de les 11.00 hores a les 19.00 hores, i també el mateix 23 d'abril de les 12.00 hores a les 20.00 hores. L'entrada, que requereix inscripció prèvia, es farà pels carrers de Sant Sever i Sant Honorat i permet visitar espais com el conegut Pati dels Tarongers  la Sala del Govern, la Capella de Sant Jordi, entre altres espais emblemàtics del palau.
 • Ajuntament de Barcelona: l'Ajuntament de Barcelona ofereix una jornada de portes obertes el diumenge 21 d’abril, de 10.00 hores a 20.00 hores. Així, es podran visitar l’Escala Negra, la Capella del Bon Consell, el Saló de Cròniques, el Saló del Bon Govern, la Sala del Treball, el despatx de l’alcalde, el Saló de Carles Pi i Sunyer, el Saló de Cent, el Saló del Consolat de Mar, la Sala Tàpies, el Despatx d’Honor, el Saló de Carles III, el Saló de la Ciutat, la Galeria Gòtica i l’Escala d’Honor.
 • Biblioteca de Catalunya: aquest espai oferirà visites a la ciutadania el dia 23 d'abril entre les 10.00 hores i les 18.30 hores. Segons informen en la pàgina web, es podrà visitar la biblioteca individualment seguint l’itinerari establert o fer la visita amb una guia en grups de 20 persones com a màxim. Aquestes visites guiades es faran cada 10 minuts i no cal inscripció prèvia: els grups es formen a mesura que arriba la gent.
 • Palau Güell: el dimarts 23 d'abril, aquest edifici dissenyat per Antoni Gaudí obrirà les portes de manera gratuïta de 10.00 hores a 20.00 hores. Si bé l'entrada és gratuïta, s'han de reservar bitllets, que estaran disponibles a la seva web a partir del divendres 19 d'abril.
 • Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC): un altre edifici que es podrà visitar gratuïtament per Sant Jordi és el Museu d'Arqueologia de Catalunya, de les 9.30 hores a les 19.00 hores. Es podrà veure la col·lecció permanent del MAC, però també les exposicions temporals.
 • Museu d'Història de Catalunya: aquest espai obrirà les portes el 23 d'abril de 10.00 hores i 19.00 hores de manera gratuïta. Així, es podrà accedir al museu i veure les exposicions La memòria d’un país i Una altra història.
 • Paradís: el Centre Excursionista de Catalunya permetrà visitar la seva seu, el Paradís, en una visita guiada que descobrirà tot l'art que acull, amb quadres de Miró i cartells modernistes. Els grups començaran les seves visites a les 11.00 hores, 11.30 hores, 12.00 hores i 12.30 hores, respectivament.
 • Ateneu Barcelonès: el 23 d’abril també estarà obert al públic aquest espai de Barcelona, de les 11.00 hores a les 20.00 hores. Els ciutadans podran visitar el Palau Savassona, amb la seva biblioteca, la sala Pompeu Fabra, les sales de conversa, el jardí romàntic, entre altres espais de l'entitat.

📕 Sant Jordi 2024 a Barcelona: agenda d'activitats i signatures de llibres
 

Portes obertes per Sant Jordi 2024 a Girona

Aquest Sant Jordi 2024 deixa enrere l'esplanada de la Copa i al passeig de la Devesa, que aquestes darreres edicions havia estat l'epicentre de la diada, i recupera el format anterior a la pandèmia, amb parades al Barri Vell. A banda de roses i llibres, hi ha alguns espais que també faran portes obertes per Sant Jordi 2024 a Girona:

 • Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) 
 • Museu d'Arqueologia de Catalunya
 • Museu d'Art de Girona

📖 Sant Jordi 2024 a Girona: activitats, parades i signatura de llibres
 

Sant Jordi 2024 a Tarragona: edificis amb portes obertes

El Sant Jordi 2024 a Tarragona se centrarà en la Rambla Nova, que acollirà les parades de llibres i roses de la ciutat, però també hi ha un espai que obrirà les portes gratuïtament per la diada:

 • El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

Portes obertes a Lleida per Sant Jordi 2024

Si bé la proposta de portes obertes a Lleida per Sant Jordi 2024 és més limitada, podreu gaudir de veritables tresors de la cultura popular a la capital del Segrià:

 • CaixaForum de Lleida: el museu, com cada dia, oferirà entrades gratuïtes, encara que s'han de reservar a través del seu portal web seleccionant una franja horària concreta.
 • Casa dels Gegants: en aquest espai es guarda la comparseria festiva municipal de Lleida, com és el cas dels gegants de la ciutat, els capgrossos, els cavallets o els marraquets. Es pot visitar de dimarts a divendres de 10.00 hores a 14.00 hores i de 17.00 hores a 20.00 hores.

🌹 Sant Jordi 2024 a Lleida: activitats, parades i signatura de llibres
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!