Arriba Sant Jordi 2024 a una de les ciutats que més enamoren. Girona tornarà a vestir-se de roses i llibres virant la vista enrere i tornant a la seva celebració tradicional, ja sense que cap restricció obligui a mesures extraordinàries per celebrar un dels dies més bonics de l'any. Igual que a Barcelona, Lleida, Tarragona i Reus, i molts més municipis de Catalunya, s'espera que sigui molta la gent que surti al carrer per gaudir de la diada gironina, que enguany cau en dimarts i que tindrà un munt d'activitats per a tots els públics amb un epicentre que s'allunya de l'esplanada de la Copa i el passeig de la Devesa per tornar al Barri Vell. Si tens pensat anar a passar aquest Sant Jordi 2024 a Girona, a continuació et detallem totes les alternatives previstes a la ciutat per viure la gran festa literària de Catalunya com cal a la capital dels gironins.

🔴 Sant Jordi 2024 a Barcelona, DIRECTE | Signatures de llibres, parades i última hora de la Diada
 

🌹 Sant Jordi 2024: com serà la diada del 23 d'abril a Catalunya?

📚 Llibres Sant Jordi 2024: recomanacions i novetats editorials de l'any
 

Girona torna al Barri Vell per Sant Jordi 2024

Girona és una de les moltes ciutats del país que per al Sant Jordi 2024 torna a apostar per la seva tradicional fórmula prepandèmica. L'Ajuntament situarà les parades de la diada de Sant Jordi al Barri Vell, després de la petició que van fer els gremis de llibreters i floristes de la ciutat. No obstant, el consistori ha decidit esponjar les parades agafant més espai: a la plaça de Catalunya hi haurà les parades de llibres i flors mentre que les entitats sense ànim de lucre i les escoles es posaran entre la Rambla, el pont de Pedra, el carrer de Santa Clara i el carrer Nou. Això permetrà reduir les aglomeracions que es produïen anteriorment. De fet, aquest va ser el principal motiu que va portar al consistori a traslladar la diada a la Copa el 2021 i d'aquesta manera evitar contagis de la covid-19, estratègia que s'ha allargat uns tres anys.

sant jordi girona 2023

Signatures i activitats a Girona per Sant Jordi 

Encara no hi ha una previsió de quines signatures de personalitats o quines activitats organitzarà l'Ajuntament de Girona o les diferents llibreries de la ciutat, ni tampoc se sap amb exactitud quantes parades hi haurà aquest any destinades a acollir firmes d'autors o vendes de llibres o de roses. El que és segur és que aquest Sant Jordi 2024 tornarà a ser una festivitat en majúscules a la capital gironina, amb un munt de fanàtics de la lectura i un bon grapat d'escriptors delitosos de signar exemplars de les novetats literàries. Entre els llibres més destacats de la temporada, hi haurà les novetats editorials de Ramon Gener, Eva Baltasar o Pol Guasch, que són algunes de les més esperades d'aquest Sant Jordi. L'any passat, els llibres més venuts en català van ser Les nostres mares (Proa), de Gemma Ruiz Palà —ficció—, i Crims: Pecats capitals (La Campana) de Carles Porta —no ficció—.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!