girauta twitterEl candidat de Ciutadans a les eleccions espanyoles no passa desapercebut a Twitter. Juan Carlos Girauta és conegut per les seves enganxades en tertúlies de televisió, estil que també ha caracteritzat el seu compte en aquesta xarxa molt de temps. És present a Twitter des de desembre de 2013, després que tanqués el seu primer compte l'agost de l'any 2012, suposadament, cansat de rebre insults. Aquella vegada es va acomiadar amb un "nacionalistas catalanes, sembradores de odio, lo habéis conseguido". Ara, al capdavant de la candidatura de Ciutadans per Barcelona, Girauta ha deixat més de banda les opinions personals. La major part del seu timeline és ple de retuits o notícies a favor del partit. El que no ha canviat és la foto de perfil i la bio, que encara fan referència a la seva etapa com a diputat al Parlament Europeu.

Els números

15.786 tuits 22.307 followers 1.793 following 44 nous seguidors al dia

A qui segueix?

Girauta sempre ha estat un gran defensor d'Israel, per tant, no podien faltar entre la seva llista de 'seguits' l'ambaixador a Espanya i Semanario Aurora, que informa de tots els moviments militars israelians i temes relacionats. El candidat de Ciutadans també segueix a la Guàrdia Civil i una associació professional de suboficials d'aquest cos. Als seus followings també hi apareix la Fundación José Antonio Primo de Rivera. La seva vessant més antindependentista es mostra en follows a pàgines com CataluñaNoSeparataResistencia5aDolcaCatalunya o CatBlackMetal. Pel que fa mitjans de comunicació, Girauta segueix a Libertad Digital i La Razón.

Retuits i mencions

Albert Rivera i Ciutadans són els dos comptes més retuitejats per Girauta. El tercer de la llista és l'associació a favor de la unitat d'Espanya Societat Civil Catalana. D'altra banda, els usuaris a qui més ha mencionat són tots mitjans de comunicació: El País, El Mundo i Libertad Digital.

+ Retuitejat

Girauta es va dirigir així al primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Gerardo Pisarello. El tuit ve arran de l'enganxada entre Pisarello i Alberto Fernández Díaz (PP), qui va intentar desplegar una bandera espanyola al balcó de l'Ajuntament durant les festes de la Mercè. https://twitter.com/GirautaOficial/status/647032375847833600

+ Favorit

El candidat de Ciutadans feia mofa d'unes declaracions d'Oriol Junqueras, on assegurava  que "la permanència a la UE està resolta perquè tenim la nacionalitat espanyola", fent referència a la coneguda entrevista de Rajoy a Onda Cero. https://twitter.com/GirautaOficial/statuses/646809543717072896

+ Polèmic

Amb aquest missatge, Girauta relacionava a un individu que suposadament l'amenaçava amb el president de la Generalitat, Artur Mas, titllant-lo de "responsable". *Dades de Twitonomy segons els últims 3.185 tuits.

Twitterpolítica 1: Josep Antoni Duran i Lleida

Twitterpolítica 2: Ada Colau

Twitterpolítica 3: David Fernàndez

Twitterpolítica 4: Andrea Levy

Twitterpolítica 5: Albert Rivera

Twitterpolítica 6: Francesc Homs

Twitterpolítica 7: Gabriel Rufián

Twitterpolítica 8: Carme Chacón