Captura de pantalla 2015-11-20 a les 21.17.55

El més jove dels candidats catalans a les eleccions generals és tota una estrella a Twitter i s'apropa als 30.000 seguidors. Rufián ja tenia un compte exitós, creat encara no fa un any, des d'abans de ser número u de la llista d'ERC. El seu equip de xarxes assegura que és un "comunicador nat" a qui ja "li ve de sèrie" l'habilitat per les xarxes.

La seva manera d'expressar-se hi fa molt. "És pausat però tallant i dur a la vegada", expliquen. L'edat també influeix en la capacitat dels polítics de triomfar a Twitter i Rufián forma part d'una generació que viu amb el llenguatge de les xarxes. "Té un molt bon poder de síntesi i sap transformar conceptes en eslògans", diuen.

La gestió del compte la porta ell personalment, amb els consells de l'equip de xarxes de la campanya d'ERC en algunes ocasions.

Els números

6.377 tuits

29.569 followers

1.689 following

16 tuits de mitjana diària

A qui segueix?

De l'espectre polític català, Rufián segueix sobretot persones i formacions en línia amb les seves idees o de les quals n'és part: Súmate, Junts pel Sí, Ara és l'hora, etc. També propers, però no tant, són comptes com el de Catalunya Sí que es Pot o la CUP. Destaca el follow a Andrea Levy, de les poques membres de partits unionistes que figuren a la seva llista. Rufián va més enllà de la política catalana, amb comptes com el de les Joventuts llibertàries d'Euskal Herriak, poble al qual sempre ha donat suport.

Política y moda no podia faltar entre els follows del candidat, qui sempre llueix uns looks i un tupé cuidats fins a l'últim detall.

Alguns referents de l'humor actual català també són a la llista, com per exemple Joel Joan, Quim Masferrer o en Peyu. Alejandro Jodorowsky, creador de la psicomàgia i expert en tarot, és un dels escriptors que segueix Rufián, igual que Albert Rivera de Ciutadans.

Les consignes de Rufián

Si una cosa caracteritza els tuits de Rufián, són les consignes que ja s'ha fet seves a còpia d'anar repetint en nombrosos missatges. "El federalismo está a punto de llegar" i "El toro no sufre" són sovint presents als seus tuits més irònics. "Se llama democracia" i "Es la voluntad del pueblo" els utilitza per acompanyar missatges en defensa de la independència de Catalunya.

L'èxit d'aquestes frases ha arribat tan enllà que, fins i tot, s'ha creat el "Generador de tuits rufianescos" que crea automàticament combinacions típiques del candidat d'ERC.

+ Retuitejat

La comparació de dues fotos, una de David Fernàndez i l'altra de Pablo Iglesias, acompanyat d'un comentari destacant les diferències entre les seves respectives formacions ha estat el tuit amb més èxit de Rufián.

https://twitter.com/gabrielrufian/statuses/610824298429870081

+ Favorit

Rufián va resumir així les polèmiques sobre els posicionaments polítics dels jugadors de primera i un nou fitxatge del Real Jaén que es va presentar en roda de premsa lluint una samarreta de Franco.

https://twitter.com/gabrielrufian/statuses/652591446839705600

+ Repetit

Aquests són tres tuits on Rufián ironitza amb una de les seves famoses consignes. N'hi ha desenes.

https://twitter.com/gabrielrufian/status/568102499657379840

https://twitter.com/gabrielrufian/status/592057038710165504

https://twitter.com/gabrielrufian/status/611958573397098497

*Dades de Twitonomy segons els últims 3.190 tuits.

Twitterpolítica 1: Josep Antoni Duran i Lleida

Twitterpolítica 2: Ada Colau

Twitterpolítica 3: David Fernàndez

Twitterpolítica 4: Andrea Levy

Twitterpolítica 5: Albert Rivera

Twitterpolítica 6: Francesc Homs