twitter duran cat

El líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, és un dels polítics catalans que més utilitza Twitter per fer pública la seva opinió. Duran no s'encarrega del compte personalment, sinó que es gestiona des del departament de comunicació d'Unió. En dies puntuals el president del comitè de govern d'UDC sí que publica en primera persona, tot signant "-Duran", tal com explica la seva bio.

"L'equip s'encarrega dels tuits més corporatius, mentre que Duran fa tuits més personals d'àmbit polític, literari o futbolístic, per exemple", explica un dels encarregats de les xarxes. Les seves piulades amb més ressò entre amics i enemics solen ser totes aquelles relacionades amb el procés i la política nacional. El feedback no és el punt fort d'aquest compte. "Solem respondre en ocasions molt concretes, ja que hi ha persones molt adverses i podríem estar constantment responent mencions", assegura. En el cas que algú amb molta rellevància es dirigeixi a Duran, se li comenta a ell personalment i es decideix el millor canal per respondre. Recentment, el líder d'Unió s'ha vist obligat a canviar d'usuari ja que utilitzava @ciuduran, però amb el trencament de la federació ha hagut de passar a @DuranLleida. "Aquest canvi no ha afectat el compte, s'ha mantingut tot", expliquen des del seu equip. "Tot i això, és possible que algunes persones de CDC hagin deixat de seguir-lo en trencar-se CiU", afegeixen.

Els números

9.513 tuits 29.862 followers 1.153 following 1% d'interacció* +11 seguidors de mitjana diària*

Els personatges

La llista que segueix Duran, possiblement, necessitaria una actualització. Enmig dels seus following hi trobem molts perfils indicadors d'èpoques en què CiU encara mantenia la seva aliança i Unió no s'havia posicionat al bloc del "no". Ens ho recorden usuaris ja tancats com @ciuSenat i el Centre d'Estudis Jordi Pujol, el grup "Ex-amics d'Unió" o càrrecs que han deixat les files del partit recentment com Isabel Muradas, Albert Gómez i Marc Prat. A la llista tampoc hi falten els noms d'usuaris acompanyats de #JxSí o ||*||. Duran també segueix altres polítics com Mariano RajoyMiquel IcetaAlbert Rivera o Carod-Rovira. En canvi, no ho fa amb Oriol Junqueras o Raül Romeva. A la llista del líder democristià hi figuren partits polítics de diferents ideologies, des del Partit Popular fins al Partit Comunista Espanyol. "No hi ha un criteri concret a l'hora de seguir usuaris, intentem que sigui una tria plural, àmplia i mai seguim persones anònimes", expliquen els gestors. Pel que fa aficions esportives, el líder d'Unió només segueix el Nàstic de Tarragona. Com a curiositats, trobem el seu follow al compte "Corrupció PPCC”, especialitzat en la difusió de casos de corrupció arreu d'Espanya, i "El Horno de Júlia”, una cadena de pastisseries del seu poble natal (Alcampell, a la Franja).

Hashtags

Els hashtags més utilitzats en els tuits de Duran són: #Congreso i #PacteFiscal.

+ Retuitejat

Duran va carregar contra el polèmic capítol del programa Bestiari Il·lustrat del Canal33 on l'escriptor Jair Domínguez va disparar a unes dianes amb la imatge del rei Joan Carles, l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet i el periodista Salvador Sostres.

+ Favorit

Duran i Lleida va fer aquest tuit després d'unes declaracions de Carme Forcadell, llavors presidenta de l'ANC, a Catalunya Ràdio, on deia que estava convençuda que Unió s'acabaria sumant a la majoria sobiranista. Aquesta decisió s'havia de prendre en una consulta interna als militants, celebrada el 14 de juny passat, on finalment va vèncer el "no" amb un ajustat 50,9% dels vots.

+ Polèmic

El líder d'Unió va comparar aquest juliol el Telenotícies de TV3 amb el NO-DO. Amb un tuit des del seu compte, repiulat pel compte oficial d'Unió, va queixar-se del tractament, al TN migdia, de la presentació del que seria el número dos dels democristians el 27S, per darrere de Ramon Espadaler, l'exfiscal en cap de Catalunya Martín Rodríguez-Sol.

  *Dades de Twitonomy