Captura de pantalla 2015-10-24 a les 11.00.46

No hi ha dia que David Fernàndez no es manifesti a Twitter. El líder de la CUP és un dels polítics catalans indispensables a la xarxa social. No dubta en entrar en conversa, interpel·lant altres polítics, periodistes o qui faci falta, amb rèpliques que han deixat sense resposta a més d'un.

Fernàndez porta el seu compte personalment, sense cap equip de xarxes o community darrere. Els seus tuits es coneixen pel to literari que els dóna, poques paraules i molta reivindicació d'ideals. Un Twitter poc corporatiu, amb una biografia que és tota una declaració d'intencions. El polític utilitza Higinia Roig com a usuari. Poques coses se saben de qui és aquest personatge, més enllà que va existir i va viure l'any 1939. La signatura ja ve des de les seves col·laboracions amb el diari La Directa, on l'utilitzava com a pseudònim.

Els números

33.007 tuits 155.470 followers 2.379 following 20 tuits de mitjana diària

Els personatges

David Fernàndez, tot i el seu posat greu i seriós, té sentit de l'humor. És seguidor de molts dels comptes fakes humorístics relacionats amb la política i l'actualitat catalanes com Mas Enfurismat, Colonos o Modernet de Merda. Fins i tot, segueix el seu propi fake Higinia Enfurismada, actualment fora d'activitat. Pel que fa el món polític fora de l'humor, entre els seus followings hi trobem des de les altres grans cares conegudes del partit fins a les sectorials més petites de la CUP a Catalunya. També hi ha representants i formacions de la política basca com Bildu, Sortu i Arnaldo Otegi, per qui Fernández sempre ha demanat la llibertat. Altres comptes que segueix s'allunyen més de les idees del cupaire: Andrea Levy, Alicía Sánchez Camacho, la Casa Reial, etc. El rock reivindicatiu sembla que apassiona a Fernàndez, que segueix a Cesk Freixas, Francesc Ribera ("Titot") i Berri Txarrak. Però, sorprèn trobar la cantant de pop comercial nord-americana Taylor Swift enmig d'aquesta tria.

Hashtags i mencions

Els hashtags més utilitzats per Fernàndez són #governemnos, el lema de la CUP a les últimes eleccions catalanes, i #27s. El perfil que més ha mencionat últimament en els seus tuits ha estat el de Lluís Rabell, candidat de Catalunya Sí que es Pot.

+ Retuitejat

Durant la campanya electoral del 27S, el líder de Podemos, Pablo Iglesias, va demanar el vot a aquells qui "no s'avergonyeixen de tenir avis andalusos o pares extremenys". Aquesta apel·lació a les arrels dels votants va provocar una gran polèmica i, entre les rèpliques, no va faltar la de David Fernàndez: https://twitter.com/HiginiaRoig/statuses/641732037586624512

 + Favorit

Francisco Marhuenda, director de La Razón, va piular el sou d'Ada Colau com a alcaldessa de Barcelona insinuant que no complia una de les promeses electorals de cobrar un salari baix. David Fernàndez va contestar-lo tuitejant una nota manuscrita en què exposava sis punts relacionats amb el tema del salari de Colau:

+ Polèmic

Més que polèmic, David Fernàndez és expert en deixar sense arguments els seus interlocutors. Respostes curtes i contundents. A continuació, hi ha un recull d'algunes de les enganxades amb l'exalcaldessa de Madrid, el director de La Razón i l'advocada del sindicat Manos Limpias: https://twitter.com/HiginiaRoig/status/654705316781649920 https://twitter.com/HiginiaRoig/status/643551159895097346?ref_src=twsrc%5Etfw https://twitter.com/HiginiaRoig/status/532266652763955200   *Dades de T-cracia i Twitonomy segons els últims 3.200 tuits.

Twitterpolítica 1: Josep Antoni Duran i Lleida

Twitterpolítica 2: Ada Colau