twitter homs

Homs acaba d'estrenar-se a Twitter. El conseller de la Presidència va començar a fer-se sentir a la xarxa social el passat 5 de novembre, coincidint amb el dia en què va ser elegit com a candidat de Convergència per a les eleccions generals. Des d'aquell dia, no ha deixat de tuitejar les seves opinions i, fins i tot, ha donat alguna exclusiva. En realitat, el compte ja existia inactiu des de gener del 2011, un mes després de ser nomenat portaveu del Govern. L'equip de comunicació de la Generalitat va reservar tots els noms dels consellers per evitar usurpacions o fakes. Tot i això, Homs no l'ha començat a utilitzar fins ara per evitar que missatges personals poguessin entendre's com a posicionaments globals del Govern, segons explica el seu equip de comunicació. És el conseller en primera persona qui gestiona el compte, excepte en casos puntuals. El to és molt personal, com ja es reflecteix a la seva bio, on parla del seu poble, la família, les aficions, etc. Les imatges de perfil i portada donen el toc patriòtic al seu compte amb les muntanyes de Montserrat i Collsacabra.

Els números

22 tuits 3.471 followers 564 following 0 rèpliques

A qui segueix Homs?

La novetat del compte d'Homs es nota en la poca quantitat de followers i following en comparació amb altres polítics. De totes les forces parlamentàries catalanes, el conseller segueix Junts pel Sí, la CUP i PSC, amb els seus respectius líders. En canvi, ni Xavier García Albiol (PP), ni Inés Arrimadas (C's), ni Lluís Rabell (CSQP) són dins la seva llista. El polític ja pensa en les eleccions generals i segueix els seus companys de coalició: Demòcrates de Catalunya i Reagrupament. La representació de la seva comarca, Osona, no podia faltar al seu timeline amb pàgines d'actualitat com Osonencs, Taradell.com o el diari d'informació comarcal El 9 Nou.

Hashtags

En els seus 22 primers tuits, Homs només ha utilitzat un sol hashtag: #FH. Amb aquesta etiqueta, les seves inicials, firma els tuits escrits per ell i que mostren opinions o reflexions més personals.

+ Retuitejat

Aquest va ser el primer missatge que Homs va deixar anar a la xarxa social per anunciar les seves intencions de cara al 20D. El conseller havia sortit escollit aquella mateixa tarda candidat per Osona a les eleccions espanyoles. https://twitter.com/franceschoms/status/662352388527923201

+ Favorit

L'exconseller va publicar la foto de la notificació que van rebre els representants del Govern i del Parlament aquest dijous sobre la suspensió del TC de la resolució de ruptura. Homs va acompanyar-ho d'un comentari on s'hi referia com un tràmit "innecessari" i de "propaganda". https://twitter.com/franceschoms/statuses/664849182860124160

+ Comentat

Homs va anunciar a través d'aquest tuit la seva última reunió del Govern català abans de renunciar al càrrec per ser cap de llista de la coalició Democràcia i Llibertat a les eleccions generals del 20 de desembre. El missatge adjuntava una fotografia dels membres del Govern, encapçalats pel president en funcions Artur Mas, durant la reunió del Consell Executiu. https://twitter.com/franceschoms/status/664008148848664576 *Dades de Twitonomy segons els 22 tuits.

Twitterpolítica 1: Josep Antoni Duran i Lleida

Twitterpolítica 2: Ada Colau

Twitterpolítica 3: David Fernàndez

Twitterpolítica 4: Andrea Levy

Twitterpolítica 5: Albert Rivera