chacon twitter cat La candidata del PSC a les eleccions generals és experta en treure suc a les possibilitats de les xarxes socials durant la campanya. Ja ho va fer per les eleccions del novembre de 2011 amb el seu compte de Twitter, creat tan sols dos mesos abans. La campanya que comença el proper divendres va pel mateix camí i, de moment, ja s'hi ha afegit una eina extra com Instagram. Chacón, amb l'ajuda del seu equip de comunicació, ha transformat el seu perfil de Twitter en un compte 100% lligat a la candidatura, tant per la foto de perfil, com per la portada, com per la majoria de tuits. La socialista no ha volgut perdre el toc més personal i familiar i l'aporta des del compte d'Instagram, on hi ha fotografies dels seus fills i amics.

Els números

3.674 tuits 96.362 followers 1.640 following 16 seguidors nous al dia

A qui segueix?

Del món polític, Chacón segueix a comptes dels cercles de PP i Podemos, a banda dels del seu partit. Hi figuren populars com Mariano Rajoy i Esperanza Aguirre (també el seu fake, Esppeonza). Però hi trobem més representació podemita i de partits adherits amb Pablo Echenique, Pablo Iglesias, Íñigo ErrejónJoan Coscubiela. Al seu compte de Twitter, encara queden records de l'època que Chacón va passar donant classes a Miami. Segueix a Florida International University i Miami Dade College, les dues institucions on va treballar. També molts mitjans de comunicació de la ciutat: Miami Herald, Miami New Times, HuffPostMiami... Si anem més endarrere de la seva carrera professional, trobem l'etapa en què va ser Ministra de Defensa. Actualment, aquest compte i el del Ministeri d'Interior són els únics que li interessen del Govern espanyol. Pel que fa esports, Chacón segueix el Barça, Andrés Iniesta i Pau Gasol. Entre els gustos musicals de la socialista hi destaquen Alejandro Sanz, Estopa i Miguel Bosé.

Hashtags i Instagram

Els hashtags més utilitzats per Carme Chacón al llarg de tots els seus anys a Twitter són #noeselmateix (262 tuits) i #20n (165 tuits). El primer és un lema que el PSC es va fer seu per la campanya de les passades eleccions generals de 2011, on Chacón ja va encapçalar la llista dels socialistes catalans. El 20 de novembre va ser la data dels comicis espanyols aquell any. La candidata vol utilitzar totes les xarxes de comunicació i el dia 8 de novembre va obrir també el seu compte d'Instagram on mostra "l'altra cara" de la campanya. Sovint comparteix a Twitter els seus posts.

+ Retuitejat

El tuit més exitós de Chacón carregava contra la corrupció al PP. Ho va fer el dia en què Rajoy va sortir a donar explicacions sobre la seva relació amb el cas Bárcenas en un dels seus discursos a través d'una televisió de plasma. https://twitter.com/carmechacon/status/297732288899342336

+ Favorit

La socialista reclamava aquí la celebració d'eleccions primàries obertes per escollir el candidat del PSOE a les eleccions generals. Finalment, es van celebrar però Pedro Sánchez va ser l'únic candidat, perquè la resta no van poder aconseguir els avals necessaris. https://twitter.com/carmechacon/status/470799824527556610

+ Polèmic

Recent enganxada entre Chacón i l'expresidenta del Parlament, Núria de Gispert. La candidata del PSC va compartir una foto d'Artur Mas per representar el "fracàs", tot exigint-li que marxés. Això va fer endafar a De Gispert, que va respondre indignada a les acusacions de Chacón al president. https://twitter.com/carmechacon/status/664788626820198400 *Dades de Twitonomy segons els últims 3.194 tuits.

Twitterpolítica 1: Josep Antoni Duran i Lleida

Twitterpolítica 2: Ada Colau

Twitterpolítica 3: David Fernàndez

Twitterpolítica 4: Andrea Levy

Twitterpolítica 5: Albert Rivera

Twitterpolítica 6: Francesc Homs

Twitterpolítica 7: Gabriel Rufián