El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha recordat al president a l'exili, Carles Puigdemont, que la decisió de la justícia belga de suspendre la seva euroordre i la de Toni Comín és gràcies al cas del líder d'ERC, Oriol Junqueras. 

Rufián s'ha referit al grup parlamentari de JxCat com a un partit que té "l'únic objectiu" de "no perdre el poder que ostenten fa més de 20 anys". Segons el republicà, ha fet més "per la unitat estratègica de l'independentisme la perseverància i les poques estridències de la doctrina Junqueras que el "soroll i fum" del partit de Puigdemont. 

El jutge d’instrucció belga ha decidit deixar en suspens el procés d’extradició del president Carles Puigdemont i del conseller Toni Comín perquè tenen immunitat en haver estat escollits membres del Parlament Europeu a les darreres eleccions, tal com va dictaminar el TJUE.

El jutge d’instrucció ha decidit suspendre el procediment. Era el tercer intent de la justícia espanyola, que de moment queda aturat fins que, arribat el cas, sigui el mateix Parlament Europeu qui els retiri la immunitat.