La presidenta de Junts per Catalunya, Laura Borràs, s'ha referit a les escridassades que s'han pogut escoltar a la concentració pel cinquè aniversari de l'1-octubre a l'Arc de Triomf, amb xiulets a alguns representants polítics com l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell. "Jo he estat amb Puigneró, Turull, l'expresident Torra i diputats de Junts per Catalunya i no ens han xiulat en cap moment", ha assenyalat Laura Borràs en una entrevista a 8TV. "La gent té dret a expressar el seu rebuig", ha puntualitzat la presidenta de Junts, que s'ha desmarcat dels retrets d'ERC arran de la crisi de Govern. "Demanar complir un acord és trepitjar? Jo crec que és una forma de compromís amb la ciutadania, es diu transparència i retre comptes", ha etzibat Borràs.

"Hi ha un acord de govern i no s'està complint. Has de saber quin acord de govern has signat i perquè l'has signat", ha reiterat la presidenta de Junts, dirigint-se explícitament als socis d'ERC. "Si l'acord es compleix, Junts hi serà", ha puntualitzat Borràs en ser preguntada per la continuïtat de la seva formació a l'executiu. Igualment, Borràs ha censurat el cessament del vicepresident Puigneró per part d'Aragonès. "Cessar un vicepresident no només no és complir l'acord de govern sinó incomplir-lo encara més", ha lamentat la líder de Junts.

Laura Borràs ha valorat el discurs del president Carles Puigdemont en el cinquè aniversari de l'1-O: "Ha fet un discurs que molta gent s'ha sentit, que ha agradat molt i que tenia una gran dosi de realitat". "Jo he vist que malgrat els cinc anys i el que està passant ara, la gent hi és, no renuncia a l'objectiu i que vol que s'aconsegueixi la independència", ha reflexionat en veu alta la presidenta del Parlament suspesa.

Turull i les escridassades

També s'ha referit a les xiulades que es van sentir en l'acte del cinquè aniversari de l'1-O, el secretari general de Junts Jordi Turull, que en una entrevista a TV3 va destacar que no li havien agradat i que havia enviat un missatge de suport a l'expresidenta del Parlament. Amb tot, Jordi Turull ha afegit que, quan els polítics van a un acte i els assistents els xiulen, no es poden fer "retrets" perquè "la gent hi ha estat sempre". "Quan et xiulen i et critiquen, has de fer una reflexió", ha conclòs.