La vicepresidenta del govern espanyol, Nadia Calviño, ha assegurat aquest matí que la situació de Catalunya ha millorat molt des que el PSOE va arribar a La Moncloa ara ja fa quatre anys i que creu que, com ella, no hi ha cap català que vulgui tornar enrere en el temps, i que la seva voluntat, així com la de Pedro Sánchez, és "seguir millorant la situació tot i que el progrés ja és evident". Davant aquestes paraules, en les que també ha assegurat que des de Madrid aposten pel diàleg amb el Govern, però també entre catalans, el president Puigdemont no s'ha pogut estar de dir la seva a través de les xarxes socials, i ho ha fet amb una repassada a la també ministra d'Economia, citant la seva intervenció a Catalunya Ràdio, en la que ha assegurat que Pedro Sánchez aposta pel diàleg tot i no haver-se reunit amb Aragonès després de l'esclat del CatalanGate. 

"Exacte: la immensa majoria no vol que la tornin a enganyar amb nous estatuts i amb ofertes de diàleg que no condueixen enlloc, ni amb governs “més progressistes de la història” que mantenen exactament la mateixa política d’abans. Decidir per nosaltres mateixos és anar endavant", ha manifestat en una piulada Puigdemont, fent referència al sobrenom pel qual es coneix al govern de coalició entre PSOE i Unidas Podemos, tot i que, com es destaca sempre des de l'independentisme, pel que fa al conflicte català, aquest àlies no és gens merescut, ja que no s'ha fet cap avenç per solucionar-ho. 

En la mateixa entrevista on ha advertit que el preu de la benzina pot continuar escalant per sobre dels 2 euros tot i la bonificació de 20 cèntims del govern espanyol, Calviño ha excusat Pedro Sánchez de no haver-se reunit amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, després de l'esclat del CatalanGate. "Sánchez sempre està disposat a dialogar. No hi ha hagut ocasió. Però la disposició del govern espanyol és total de tenir la millor de les relacions amb la Generalitat", ha afegit. Segons la ministra, s'han d'evitar situacions com les de l'espionatge, però ha remarcat que les relacions "han de tirar endavant" per "l'interès compartit" de les dues parts. 

Polèmica amb Rufián

El president Puigdemont va ser un dels protagonistes de la setmana passada a Catalunya, arran del desafortunat comentari de Gabriel Rufián, que, en una entrevista va assegurar que "tarat és qui va declarar la independència". Tot i que després va primer matisar i després demanar disculpes per aquestes paraules, el mal ja estava fet i molts polítics de Junts van sortir a demanar la seva dimissió, ja que consideraven que les seves declaracions eren intolerables. També des d'ERC es van sentir algunes veus que demanaven la rectificació, entre elles la del president Pere Aragonès, però, passats uns dies van voler donar per tancada la polèmica: "No tinc res a afegir-hi", "té el meu suport i el del partit", afirmava el cap de l'Executiu. Tot i que normalment reacciona davant les polèmiques, com quan el mateix Rufián va retreure a Jaume Asens que anés a visitar els exiliats a Waterloo, entre els quals hi ha Toni Comín, amic personal del líder dels comuns, en aquesta ocasió el president ha optat per no fer cap comentari.