Carles Puigdemont ha tingut un record directe durant el seu discurs, tot i que no l'ha citat, al republicà Gabriel Rufián, que va retreure des de la tribuna del Congrés al diputat dels comuns Jaume Asens que viatjava massa a Waterloo. "No és normal que portem, que porteu molts de vosaltres 4 anys i mig anant a Ginebra, a Waterloo, a Brussel·les. El que no és normal és haver d'anar a visitar algú a Waterloo, però si hi ha exili el que és normal i decent és anar-lo a visitar perquè no se senti sol, perquè se senti ben acompanyat. Ho enteneu o no?", ha reblat davant d'un auditori que ha esclatat en crits de "Puigdemont president".

Puigdemont li ha tornat el retret a Rufián només començar la seva intervenció davant dels participants al congrés que Junts celebra aquest dissabte a Argelers en què s'aprovarà el relleu de l'actual direcció i des d'on ha denunciat que després de quatre anys i mig es manté l'exili.

 

"A la gent de l'exili se l'ha d'anar a veure, pensis el que pensis, s'ha d'anar a Ginebra, a veure Anna Gabriel i a veure Marta Rovira, i s'ha d'anar a Bèlgica, a veure Valtonyc, a veure Clara Ponsatí, al Toni Comín i a mi", ha advertit enmig d'aplaudiments.

Puigdemont, que ha dedicat bona part de la seva intervenció a alertar que la situació política que hi ha a l'Estat espanyol no és normal i no es pot normalitzar, ha subratllat el paper de l'exili en el pols amb l'Estat. "L'exili és casa vostra també, és on preservem moltes de les coses que l'Estat espanyol voldria definitivament liquidades, com deia aquella vicepresidenta d'infausta memòria", ha advertit.

 

Discurs complet de Carles Puigdemont: