Les reaccions a les paraules de Gabriel Rufián, diputat d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, on titllava de "tarat" a Carles Puigdemont per la declaració d'independència no s'han fet esperar. Entre els més contundents en la seva resposta hi ha Josep Rull, qui a través de les xarxes socials ha expressat la seva indignació. "Arrogant i groller, com sempre", comença el tuit Rull, qui recorda: El seu tuit sobre les 155 monedes -a banda d’impresentable- va ser irrellevant a l’hora de prendre la decisió de mantenir la Declaració d’Independència (acordada pel Parlament amb el vot de 70 diputats prestament "tarats")". 

TUIT Rull sobre rudian

"Dir que no l'has cagat alguna vegada a la xarxa és mentir. Dir que per un tuit meu es va proclamar la independència de Catalunya és de tarat. En tot cas, tarat és qui la va proclamar, no qui fa un tuit", ha afirmat Rufián en una intervenció al programa Planta Baixa. En directe, el presentador, Ricard Ustrell, ha demanat al diputat republicà: "Acabes de fer un tuit, matisa si vols", tot seguit, Rufián ha afegit: "No, no, un plaer". Malgrat això, posteriorment ha matisat les seves paraules, però molts dirigents de Junts i fins i tot, Esquerra ja estaven escandalitzats per les paraules del republicà. 

Indignació a Junts 

Rull no ha estat, ni de bon tros, l'únic polític de Junts que ha censurat les polèmiques declaracions de Rufián contra qui fa menys d'una setmana encara era el seu president. El diputat Jaume Alonso-Cuevillas també s'ha mostrat indignat: "Si algú de nosaltres digués això d’en Junqueras, ERC sortiria en tromba. Esperem desautorització i disculpes. Ja n’hi ha prou!", ha escrit a les xarxes. Després de llegir les "disculpes" de Rufián, s'ha mantingut en els mateixos termes: "Mala excusa. Hem vist i sentit el vídeo. I com t’has negat a rectificar o matisar quan t’ho han ofert en directe. I no és el primer cop.

Tuit de Jaume Alonso Cuevillas
Tuit de Jaume Alonso Cuevillas

També s'ha mostrat molt contundent el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, que a través de Twitter ha manifestat el seu rebuig per l'insult del líder d'ERC a Madrid. "Amb paraules com aquestes es constata que Rufián no és digne de Catalunya", ha sentenciat.

 

Hi haurà ampliació