“L’anterior direcció del PP va voler destruir-me i això va causar la sortida de l’anterior direcció. No investigaven corrupció, buscaven una altra cosa molt diferent i Sánchez s’empara en aquella mentida per injuriar un ciutadà anònim”. Nova ofensiva d’Isabel Díaz Ayuso contra Pedro Sánchez per haver barrejat el cas Koldo amb el cas de les suposades comissions que hauria cobrat el seu germà. Ayuso es remunta a Pablo Casado, que, com a president del PP, va preguntar-se si es podia entendre que, “quan morien a Espanya 700 persones”, es pogués “contractar amb la teva germana i rebre 286.000 euros de benefici per vendre mascaretes”. Aquella denúncia pública li va costar el càrrec.

Ayuso, que ja va acusar Sánchez de “difamar” sobre aquesta qüestió, ha insistit ara que el cas Koldo “no té res a veure amb el cas amb el qual Sánchez, “mentint de manera mesquina i repugnant”, sempre intenta ficar-hi la seva família. En el seu primer pronunciament públic després de la detenció de Koldo García (assessor de José Luis Ábalos quan era ministre de Transports), pel presumpte cobrament de comissions il·legals en la compra de mascaretes, Pedro Sánchez va recordar que Alberto Núñez Feijóo va arribar al lideratge del PP “per un cas també de mascaretes del germà de la presidenta de la Comunitat de Madrid”. Sánchez també ho havia esmentat durant el seu debat d’investidura: Ayuso va respondre des de la tribuna dient-li "Hijo de puta" i va acabar reconvertint l’insult en el seu famós "Me gusta la fruta".

En una entrevista a Espejo Público d’Antena 3 aquest dilluns, la presidenta madrilenya ha criticat que hagi hagut de “suportar un acarnissament com no s’havia vist mai” i ha recordat que quan el cas del seu germà va arribar a les fiscalies, tant a la Fiscalia Anticorrupció com a la Fiscalia Europea, “ni tan sols es va admetre”, sinó que “es va arxivar perquè no hi havia res”. Ayuso considera que Sánchez està “obsessionat” amb ella i està fent servir tot el poder del govern espanyol “contra un ciutadà que no està en política i que va cobrar per la seva feina”. La baronessa del PP ha anat més enllà i ha associat el cas Koldo amb “l’interès de Sánchez per controlar els òrgans judicials” i perquè “les fiscalies no puguin dir res que no convingui al govern espanyol”. També s’ha mostrat “sorpresa” pel fet que el jutge deixés Koldo García en llibertat “al cap de poques hores, quan ara mateix pot estar destruint proves” i no ha pogut evitar relacionar aquesta trama amb l’amnistia: “Sánchez està segrestat per aquests casos i pel mateix Puigdemont, que li demana que retorci les lleis i modifiqui el Codi Penal segons els delictes que li convenen. Està xantatjat per corrupció”.

Ayuso demana preguntar al Suprem “si Bildu és legal”

Durant l’entrevista, i a dos mesos de les eleccions basques, Isabel Díaz Ayuso també s’ha pronunciat sobre Bildu. La presidenta madrilenya ha tornat a demanar que caldria preguntar al Tribunal Suprem “si Bildu és legal” i ha mostrat les seves “sospites” que podria incomplir l’article 9 de la Llei de Partits, que afirma que les formacions “han de respectar els valors constitucionals, expressats en els principis democràtics i en els drets humans”. Ayuso considera que el partit abertzale és “de dubtosa legalitat” i advoca per “emprar els instruments que té un estat democràtic per demanar al Ministeri Fiscal la possibilitat d’il·legalitzar un partit si incompleix la llei”. Ho poden fer el govern espanyol, el Congrés o el Senat, on el PP té majoria absoluta.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!