El camp de batalla del Partit Popular s'ha situat avui als estudis de la Cadena COPE, amb Pablo Casado Isabel Díaz Ayuso com a protagonistes. Primer ha estat el líder estatal del partit qui ha estat entrevistat a l'estudi, ha xifrat en 286.000 euros la comissió que hauria cobrat el germà d'Ayuso, Tomás, per la compra de mascaretes, i li ha reclamat que doni explicacions: "No és comprensible que quan morien milers de persones aprofitis per a contractar amb la teva germana". Això ha obligat la presidenta madrilenya a respondre per telèfon. Però, lluny d'esclarir les incògnites, ha assegurat que desconeix l'import i que tot va ser legal. Ningú no nega que existís aquesta comissió.

Durant la seva entrevista, la primera des que va explotar el cas, Pablo Casado ha dit estar "molt sorprès i decebut" després de tot el que ha passat, però que té la consciència molt tranquil·la. Ha explicat que ja al setembre va demanar explicacions a Isabel Díaz Ayuso i que no els va voler donar informació: "Em va arribar una informació amb dades bancàries i fiscals. La vaig trucar per preguntar-li. El problema és si després d'aquest contracte hi ha hagut una transferència de comissions a un familiar". El president del PP ha rebatut que ell, si fos president del govern espanyol, "no permetria" que un germà seu s'endugués 280.000 euros per un contracte aprovat pel Consell de Ministres. Ha negat que la informació li arribés per La Moncloa, com denuncia Ayuso.

La resposta ha arribat des de la mateixa COPE per part d'Isabel Díaz Ayuso, que fins aquest matí ha esquivat les preguntes dels periodistes. Ha subratllat que, quan Casado li va fer saber d'aquest contracte, va trucar el seu germà: "Ell em va dir que era per portar mascaretes quan no n'hi havia". Ha remarcat que Tomás Díaz Ayuso fa 26 anys que és proveïdor, que treballa en el sector, i que desconeixia tant el que feia ell com l'empresa Priviet Sportive. La presidenta de la Comunitat de Madrid ha assegurat que desconeix la quantitat de la comissió, però ha afegit que té clar que "no és il·legal", i per això no va preguntar-li res més. "M'estranya que el PP tingui aquesta quantitat i la tingui tan clara, perquè jo no la tinc. Jo no sé si en aquesta quantitat hi ha més conceptes". Ha desafiat el PP a demostrar que no va ser legal i els ha avisat que "no podran".

A dos quarts d'una farà una roda de premsa amb els consellers d'Hisenda, Justícia i Sanitat per a "explicar-ho absolutament tot".

L'espionatge

Una altra derivada del cas és el suposat contacte amb una agència de detectius privats per a investigar l'entorn de la presidenta madrilenya arran d'aquest contracte. Durant la seva entrevista, com ja va fer el partit des del primer moment, Pablo Casado ha negat aquests contactes. "Mai, és absolutament fals", ha assegurat el dirigent del PP. Ha reblat que, si algú ho hagués fet, seria "cessat immediatament". En aquest sentit, ha justificat la dimissió d'Ángel Carromero, director general de coordinació de l'Ajuntament de Madrid, perquè es pugui defensar sense afectar el partit. No perquè hagués estat involucrat en un suposat espionatge.

Muntatge contra Casado

Després de totes les acusacions rebudes ahir per part d'Isabel Díaz Ayuso, Pablo Casado ha jugat al contraatac. El cap de l'oposició ha acusat la presidenta de la Comunitat de Madrid de construir un "muntatge" contra la seva persona i contra la direcció estatal del partit per evitar donar les explicacions que li reclamaven des de Gènova.