La justícia segueix obrint camí per esclarir si hi ha hagut algun delicte en la compra de mascaretes a la Comunitat de Madrid per part del germà de la presidenta del govern regional, Isabel Díaz Ayuso. La Fiscalia d'Anticorrupció ha interrogat a Tomás Díaz Ayuso en relació amb el contracte adjudicat per la seva germana del que es va beneficiar amb la compra de material sanitari per protegir-se del coronavirus. El cap d'aquesta fiscalia, Alejandro Luzón, és qui instrueix les diligències de la investigació contra els Ayuso per la licitació de més d'1,5 milions d'euros i en la que va resultar beneficiada l'empresa Priviet Sportive S.L, propietat de l'empresari Daniel Alcázar. Aquest empresari ha comparegut també davant d'Anticorrupció, a més de declarar davant de Fiscalia Europea, i ha defensat la legalitat del contracte amb la Comunitat de Madrid. 

La comunitat madrilenya s'ha convertit en l'epicentre de les suposades irregularitats en la contractació pública durant l'estat d'emergència. És per això que, a part del cas d'Ayuso, també, a l'Ajuntament de Madrid, va esclatar el cas dels comissionistes que van inflar els preus de les mascaretes en el seu propi benefici. Ayuso i l'alcalde de la capital espanyola, José Luis Martínez-Almeida, fan pinya per afrontar l'embat contra els seus mal de caps judicials. La fe d'Isabel Díaz Ayuso en l'alcalde és total i absoluta, fins i tot enmig de l'escàndol per les comissions milionàries que es van emportar els empresaris Alberto Luceño i Luis Medina en la compra de material sanitari defectuós. Tot i que tots els ulls estan fixats en l'alcalde, que té una versió dels fets amb algunes llacunes importants, la presidenta madrilenya confia cegament en l'alcalde, fins al punt que "posaria la mà al foc", pel seu company de partit i amic.

Així ha respost Ayuso a una pregunta de la líder de l'oposició a Madrid, Mónica García (Más Madrid), en el ple de l'Assemblea regional. Aquesta li ha retret "haver estat ocupada avalant governs de la ultradreta", en referència a la presència d'Ayuso en la investidura del govern de Castella i Lleó on conviuen PP i Vox, fet que no li ha permès tenir temps "de posicionar-se" en l'estafa dels dos empresaris a l'ajuntament de la capital. Per això, li ha llençat tres preguntes molt concretes: "Posaria la mà al foc pel senyor Almeida?, condemna l'estafa dels comissionistes?, vostè embargaria els Ferraris?". Per a García, "el més greu no són només els comissionistes sinó el panorama en què comissionistes, germans, cosins, pocavergonyes i granules es mouen com a peixos a l'aigua". "A això se'n diu 'comissiocràcia' i a la 'comissiocràcia' el risc es mesura en la quantitat de selfies que et pots fer amb un dirigent popular, els dies que te'n pots anar de caça o jugar a golf amb alguns d'aquests selectes patriotes", ha retret.

Ayuso defensa al seu germà a capa i espasa

Ayuso, en un intent de defensar el seu germà, va insistir en la legalitat del contracte públic vinculat al seu germà i va ironitzar que "només falta l'ONU" per fiscalitzar-lo. Així va respondre la dirigent regional a les preguntes dels periodistes, en un acte a Brunete, sobre la sol·licitud de la Fiscalia Europea a la Fiscalia Anticorrupció de fer-se càrrec de les diligències obertes per aquest contracte. Ayuso va posar èmfasi que "la Fiscalia ha deixat clar que no hi ha cap tipus de delicte, que no hi ha cap tipus de corrupció," tal com "va manifestar a la seva interlocutòria fa setmanes". A més, va subratllar que el mateix ha manifestat "la Cambra de Comptes, que és un organisme independent;" "la Intervenció de la Comunitat, composta per funcionaris independents,", i "el mateix que ha valorat la comissió de contractacions de l'Assemblea".