Isabel Díaz Ayuso ha insultat Pedro Sánchez en el debat d'investidura: "Fill de puta". Així s'ha expressat la presidenta de la Comunitat de Madrid des de la tribuna del Congrés dels Diputats quan el president del govern espanyol en funcions replicava al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, i li ha recordat un cas de corrupció que va esquitxar-la.

🔴 Debat d'investidura de Pedro Sánchez, DIRECTE | Última hora al Congrés dels Diputats

Concretament, Sánchez parlava d'un "probable cas de corrupció per part de la presidenta de la Comunitat de Madrid, la senyora Ayuso". "La seva resposta va ser fulminant: evacuar el senyor (Pablo) Casado en un cop de mà i tirar per terra el cas de corrupció de la senyora Ayuso", ha continuat el president. Feia referència a l'escàndol d'espionatge en el PP madrileny per aconseguir informació sobre Tomás Ayuso (germà d'Isabel, presumptament implicant en el cas de les mascaretes), que va acabar amb la dimissió de Casado com a líder del partit. En aquest moment, les càmeres del Congrés han enfocat la presidenta madrilenya i s'ha vist clarament com deixava anar un "fill de puta".
 

 

El PP apuja el to

Queda clar que el to del debat ha sigut hostil, per part del PP. En la primera intervenció, Feijóo ha acusat Sánchez de "corrupció política". "La investidura s'ha produït a Waterloo", li ha retret, tot titllant la investidura de "frau" i preguntant quin és el pacte "encaputxat" entre el PSOE i EH Bildu. Per la seva banda, el president li ha recordat que no té els vots suficients per guanyar la investidura com ja va demostrar i que el partit esquitxat per la corrupció és el seu.

Davant dels retrets, Ayuso li ha dit "fill de puta" a Sánchez des de la tribuna. Tanmateix, mitjans com El País han consultat al gabinet de la presidenta madrilenya què és el que ha dit quan el cap del govern espanyol s'ha referit a ella. La resposta no deixa ningú indiferent: "Me gusta la fruta". Poc després d'aquesta resposta irònica, fonts del mateix gabinet han reconegut l'insult i n'han fet responsable al president espanyol: "L'acusació de corrupció del senyor Sánchez a la presidenta Díaz Ayuso és una ignomínia i una covardia". "La resposta de la presidenta a una acusació de corrupció sense proves és el mínim que es mereix. Demà, a l'Assemblea de Madrid, tindrà resposta aquest senyor que posa al carrer a violadors, a corruptes socialistes andalusos i a colpistes catalans", han conclòs les fonts governamentals.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!