La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha justificat aquest dijous l'insult que va dir en veu baixa a Pedro Sánchez des de la tribuna de convidats del Congrés —quin fill de puta— perquè, al seu judici, va dedicar la seva intervenció "a difamar-la" a ella i a la seva família: "El mínim és que digui per sota del nas, m'agrada la fruita", ha afegit. "Potser vostès s'ho empassen tot, però jo, per dins, sí que ho vaig dir: m'agrada la fruita", ha afirmat la presidenta, que ha defensat el seu exabrupte al president del govern espanyol perquè "abusant del seu de poder, va aprofitar la intervenció per difamar-me, a mi i a la meva família".

Davant d'un vídeo sense so que s'havia difós a través de mitjans i xarxes socials i en el qual la presidenta madrilenya semblava dir "fill de puta" després de les referències de Sánchez al seu germà, fonts de l'equip d'Ayuso han ironitzat primer afirmant que la dirigent del PP madrileny podria haver dit "m'agrada la fruita" o "viva Teresa de Calcuta".

Ayuso li treu ferro al comentari

En la sessió de control que s'està celebrant a l'Assemblea de Madrid, Ayuso ha recordat altres moments a l'hemicicle de Vallecas: "Quan Mónica García va dir 'mongola', jo vaig entendre 'em mola'. Quan Pablo Padilla em va dir fatxa, jo vaig entendre '¿qué pacha?'", ha ironitzat la presidenta.

El portaveu del PSOE a l'Assemblea de Madrid, Juan Lobato, ha exigit aquest dijous a la presidenta de la Comunitat que demani perdó al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, "per haver-lo insultat". "És vostè una maleducada i s'està passant tres pobles. S'està passant tres pobles, senyora Ayuso. Es creu que hi ha molta diferència entre esmentar la mare d'algú i incentivar que hi hagi agressions físiques? De veritat?", ha preguntat el socialista a l'inici de la seva intervenció en el Ple de l'Assemblea de Madrid.

A continuació, Lobato s'ha preguntat si aquesta és "la democràcia" en la que Ayuso pensa quan parla "de dictadura". "Aquesta és la democràcia en la qual està pensant? Vostè s'imagina una professora, a un professor, a uns pares, dient-li a la seva filla: molt bé filla, aquest insult és el mínim que es mereixia. Això és el que va fer vostè ahir", ha etzibat. El líder del PSOE a Madrid ha incidit que ell no vol que els seus "tres fills i milions de nens a tot Espanya vegin a la televisió el que ahir va veure tot aquest país en tots els telenotícies, a la presidenta de la Comunitat de Madrid fent un acte indigne". "Donarem la cara per fer-la fora a vostè, als seus insults i a les seves faltes de respecte el 2027. Ja li ho dic i ja ho pot tenir clar", ha assenyalat.