Salut ampliarà el 2021 l'Hospital de Granollers amb un edifici de 9.000 m2

Marc González, Núria Segura Insa i Maria Cerdans
Dilluns, 21 de desembre de 2020
Salut ampliarà el 2021 l'Hospital de Granollers amb un edifici de 9.000 m2
21:35

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha presentat aquest dilluns el projecte d'un nou edifici polivalent integrat a l'Hospital General de Granollers (Vallès Oriental) que permetrà disposar de 9.000 m2 més per ampliar els serveis d'urgències o els llits d'hospitalització, entre d'altres.

21:06

Continua el degoteig de nous contagis a Linyola (Pla d'Urgell) i ja se superen els 160 positius. Segons ha comunicat l'Ajuntament, hi ha 15 persones hospitalitzades, 4 de les quals a l'UCI. En aquest sentit, consideren que el brot detectat la setmana passada comença a "abaixar es i asseguren que hi ha més de 400 persones que es queden en aïllament domiciliari.

20:47

El Govern d'Andorra ha invertit gairebé 900.000 euros en tests ràpids d'antígens, que són "el present i el futur" de la gestió de la pandèmia, segons ha expressat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en roda de premsa aquest dilluns. De moment s'han rebut 100.000 proves, que s'estan repartint gratuïtament a tota la població resident gran de sis anys perquè s'autocrivelli abans d'assistir a una reunió o festa familiar durant aquestes festes de Nadal.

20:30

Les autoritats de Sud-àfrica han avisat aquest dilluns del descobriment d'una nova variant del coronavirus (SARS-CoV-2) que sembla estar impulsant la segona onada de Covid-19 al país. La variant es diu 501.V2 i va ser detectada durant els últims mesos al Cap Oriental. Des d'aleshores, s'ha estès a altres províncies sud-africanes.

20:15

Uns 800 treballadors del sector hoteler i lleure nocturn català --segons la Guàrdia Urbana-- s'han concentrat la tarda d'aquest dilluns a la plaça Sant Jaume de Barcelona en protesta per les restriccions aplicades a causa del Covid-19 pel Govern, després de la limitació d'obertura a la franja nocturna.

19:59

Salut farà aquest dimarts un cribratge poblacional a Vilalba dels Arcs, a la Terra Alta. Després de fer-ne un també a Batea la setmana passada, es prendran mostres a tots els veïns de Vilalba on un greu brot de Covid-19 ja ha afectat 27 persones. Les PCR es faran per carrers entre les deu del matí i les sis de la tarda i es crida a fer-se les proves a tots els veïns de més de 16 anys sense símptomes.

test ràpids farmàcies / EFE

EFE

19:40

A Gibraltar, detecten un cas de la nova varietat de la Covid de Regne Unit. 

19:33

Les accions del hòlding aeri IAG, amo d'Iberia i British Airways, han tancat la sessió borsària amb una caiguda del 8,8% davant de la por del nou soca de la Covid-19 al Regne Unit, la qual cosa ha provocat que diversos països europeus hagin anunciat la imposició immediata de restriccions als vols i transports procedents del país britànic, als quals s'han afegit aquesta tarda Espanya i Portugal.

19:11

Finalitza la roda de premsa del Comitè de Gestió Tècnica

19:10

Secretaria d'Estat "s'està acabant d'afinar el lliurament exacte del nombre de dosi de cada Comunitat Autònoma, es donarà en les pròxims hores".

19:08

"Les persones que tinguin al·lèrgia a algun dels components de la vacuna, no hauran de rebre-la".

19:05

La directora de l'Agència Espanyola de Medicament "Simplement, no és veritat que la vacuna només serveix per a casos lleus".

19:04

"És important entendre la vacunació com un gest solidari".

19:03

"Espanya té una bona tradició d'adherència a les campanyes de vacunació. Una cobertura que supera àmpliament països del nostre entorn. Nosaltres creiem i estem convençuts que sobren les raons."

19:00

"Existeix una planificació de la vacunació per part de cada Comunitat Autònoma que regula la logística i l'administració. De moment s'està treballant per a la vacuna de Pfizer, però aquests plans s'adaptaran també a la vacuna de Moderna".

18:58

La Secretària d'Estat, davant de l'absència de Fernando Simón "El doctor Simón es troba perfectament".

18:56

"Portugal i Espanya han manifestat la voluntat de realitzar les estratègies de forma consensuada. Respecte a la Gran Bretanya s'ha donat la recomanació de no viatjar, si no és necessari. Es demanen resultats de PCR abans de viatjar i es fan test a l'aeroport".

18:51

"Les variacions no implicaran, necessàriament, la pèrdua d'eficàcia de la vacuna"

18:48

Segons la Secretaria d'Estat, el contacte amb les comunitats autònomes són constants i sobretot cada vegada que es produeix un canvi important. La nova variant detectada al Regne Unit, és una alerta i demostra que cal intensificar la vigilància, en tots els sentits: en la vacunació i en els diagnòstics.

18:45

L'Agència iniciarà un pla de comunicació "Vacunes amb garanties" per respondre dubtes i preguntes sobre la vacuna i on pubñlicarán un seguiment en temps real sobre la seguretat de la vacuna.