El multitudinari concert de Raphael ahir a Madrid ja ha arribat a la premsa britànica. Concretament al diari The Guardian, el qual ha escrit un article fent-se ressò que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, permetés que fins a 5.000 persones acudissin a l'esdeveniment.

El diari britànic recorda als seus lectors que el concert es va celebrar un dia després que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, fes una crida a la "màxima prudència" afegint que "podríem ser a l'inici de la tercera onada si no prenem les mesures apropiades".

Segons The Guardian, el concert va despertar les crítiques a les xarxes socials, "amb molta gent sorpresa per haver-se permès" un concert amb tanta gent "durant la pandèmia".

La defensa del govern madrileny

Tanmateix, la presdenta Ayuso va respondre dient que el concert s'havia adaptat "escrupulosament" a les restriccions per la Covid, "amb l'obligació de no superar el 40% de l'aforament".

L'article també recorda que la Comunitat de Madrid permet reobrir a bars i restaurants per Nadal i per Any Nou. També puntualitza que l'executiu d'Ayuso ha limitat les trobades nadalenques a sis persones.

concert raphael madrid coronavirus - efe

Imatge de Raphael al concert d'ahir a Madrid, al qual hi van assistir 5.000 persones / Foto: Efe

Ayuso també va dir que "si la taxa d'infecció creix, suspendrem aquests esdeveniments", afegint, però, que "s'estan registrant més casos en reunions privades". Tanmateix i com ja s'ha mencionat, el govern madrileny no ha prohibit les trobades entre membres de diferents grups bombolles.

El diari britànic també recull declaracions de l'organitzador del concert, que assegura que es van prendre mesures com la renovació de l'aire cada 12 minuts, l'ús de mascaretes i gel i la presa de temperatura als assistents.

"Fins avui, Espanya ha notificat 1,797,236 de casos i 48,926 morts", conclou el diari just després d'alertar que aquest diumenge hi haurà un altre concert de l'artista andalús. 

 

Imatge principal: 5.000 persones van acudir al WiZink Center per gaudir del concert de Raphael. Els organitzador asseguren haver complert totes les mesures al·legant que es va omplir el 30% d'un aforament total de 17.000 persones / Efe