"És impossible que pactem amb el PSC al govern de Catalunya". Així de contundent s'ha mostrat l'exvicepresident del Govern i president d'ERC, Oriol Junqueras, en una entrevista a Els Matins de TV3 des de la presó.

Preguntat per la imatge que s'ha vist aquesta setmana de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el líder del PSC a l'ajuntament, Jaume Collboni, i el líder d'ERC, Ernest Maragall, en l'aprovació dels pressupostos de la ciutat, Junqueras considera inviable repetir l'escena a les eleccions del 14 de febrer. "El PSC ha aplaudit polítiques repressives de manera més explícita o més dissimulada" i ha reiterat que "és impossible que hi hagi acord".

"ERC és un partit exemplar"

"ERC és un partit exemplar per la cohesió interna. És evident que altres formacions polítiques tenen dificultats internes, escissions o separacions. Els desitgem la màxima sort", ha explicitat en relació a Junts. "Les nostres propostes i polítiques de justícia social són més ambicioses que les de la immensa majoria de partits", ha detallat.

D'aquesta manera, ha defensat l'aprovació dels pressupostos de l'Estat "perquè si no els aprovàvem, ens quedàvem amb els pressupostos del PP". "Aprovar aquests pressupostos era imprescindible per posar més recursos al servei de la ciutadania", ha remarcat.

Preguntat per la no assistència al Consell per la República aquest cap de setmana, el líder d'ERC ha exposat que "els àmbits transversals no poden ser utilitzats de forma partidista. La nostra obligació és preservar aquesta transversalitat". Així, ha subratllat que "nosaltres treballarem per sempre més per la transversalitat del país".

La gestió de la pandèmia

"Tenint en compte les circumstàncies difícils que vivim, la meva nota al govern és més positiva (que la del CEO, que puntua el govern amb un 4)", ha exposat. "Les dificultats són objectives i evidents. Tots els països pateixen aquesta epidèmia", ha insistit fent un repàs a les restriccions dures que han posat en marxa països com Alemanya, França, Itàlia o Bèlgica. "No tenim accés directe amb el Banc Central Europeu. Les eines que tenim a disposició són limitades".

I ha ressaltat també que amb "totes les eines" també s'assumeix "tota la responsabilitat". De fet, Junqueras ha recalcat que "no ens espanta assumir responsabilitats, ens agrada. I per això estem i ens tenen a la presó".

Junqueras ha volgut remarcar, però, que tant la consellera de Salut, Alba Vergés, com el conseller d'Afers Socials i Treball, Chakir El Homrani, tenen la seva confiança.