La patronal de la restauració Fecasarm ha anunciat aquest dissabte que prepara una impugnació davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de les noves restriccions a l'activitat del sector aprovades pel Govern, a las que demanarà la seva suspensió immediata.

La Federació d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha pres aquesta decisió després que la Generalitat anunciés noves mesures per contenir els contagis de la Covid-19 i de traslladar a l'executiu català una petició de reunió urgent a la qual aquest no ha respost.

En un comunicat, la patronal assegura que "ja estem treballant en la impugnació de les mesures anunciades davant del TSJC", un recurs que preveu presentar entre dilluns i dimarts, una vegada que les noves restriccions s'hagin publicat al DOGC.

Mesures cautelars urgents

La voluntat de la federació és demanar al tribunal la suspensió de la vigència de les restriccions a través de mesures cautelars urgents per considerar que aquestes "discriminen" a un sector com la restauració "que són espais totalment segurs" mentre que "es promou que la gent es reuneixi en altres espais on s'amunteguen, comparteixen ampolles i no es guarden les distàncies".

"Si no es confirma la reunió (amb el Govern) amb caràcter immediat, avançarem amb el recurs per presentar-lo com més aviat millor", ha advertit el secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas.

La campanya de Nadal, compromesa

En paral·lel, la patronal ha assegurat que són molts ja els empresaris de sector de la restauració i dels locals musicals i nocturns que estan decidits a no complir amb les franges horàries imposades per la Generalitat en considerar que són mesures "injustes i inassumibles econòmicament".

A més, han anunciat mobilitzacions contra aquestes decisions preses pel Procicat i que estan encara pendents de la seva publicació al DOGC. Segons Joaquim Boadas, molts empresaris ja han fet compres per preparar la campanya de Nadal i tenen reserves contractades, i temen perdre-ho tot si les suspenen.

Boadas ha acusat el Govern de "no donar la cara" al no contestar a la seva petició d'una reunió urgent i ha insistit que les últimes mesures preses són "arbitràries, desproporcionades, ineficaços i contraproduents".

El Gremi de Restauració també ha protestat.