Més crítiques a les restriccions adoptades pel Govern per anticipar-se a la tercera onada del coronavirus. Les últimes han vingut de la mà del Gremi d'Hotels de Barcelona, que a través d'un comunicat ha qualificat les mesures de "culminació del desastre".

Concretament ha estat el director general del Gremi, Manel Casals, qui ha reconegut que el sector vol "pensar que la Generalitat té preparades ajudes directes als hotels que, de forma imminent i urgent, s’aplicaran per compensar els efectes d’aquesta mesura". "Si no és així, les afectacions laborals, socials i empresarials no es trigaran a veure al nostre sector i seran molt greus", ha alertat.

El Gremi critica la restricció que els obliga a limitar els horaris del sopar fins a les 21h. Segons denuncia, això comportarà "de forma gairebé segura, l’anul·lació de bona part de les reserves d’allotjament i dels sopars que els hotels de Barcelona havien preparat, de forma especial i amb totes les garanties de seguretat sanitària, per celebrar les festes nadalenques".

hotels tancats coronavirus EFE

Un hotel del centre de Barcelona, tancat per la pandèmia del coronavirus / Foto: Efe

Sobre aquest tema Casals ha estat contundent: “Els hotels esdevenen la llar de les persones que s’hi allotgen. És casa seva durant aquells dies. No entenem que es pugui regular l’horari en que poden sopar aquestes persones". "Ens limitaran els horaris també a les nostres llars?", ha preguntat.

Més enllà de les restriccions, el líder hoteler ha carregat contra l'estratègia comunicativa del Govern, que ha qualificat de "poc clara, canviant i amb manca de coherència". Segons Casals hi ha "un dèficit comunicatiu que està fent molt mal a tots els sectors econòmics i socials catalans".

Contra l'Ajuntament

El director del Gremi d'Hotels també ha carregat contra l'Ajuntament de Barcelona, acusant el govern municipal de "mirar cap a un altre costat" per la "manca de resposta a les necessitats del sector hoteler". "Després de les mesures preses ahir, cada negativa o cada manca de resposta de l’Ajuntament ens acosta cada cop més al drama del tancament i dels acomiadaments", ha lamentat.

Bars i restaurants, també perjudicats

Els hotels no han estat els únics afectats per les restriccions. Bars i restaurants han vist com la Generalitat els limitava els horaris d'atenció presencial per servir esmorzars i dinars. L'horari per esmorzar serà de 7:30h a 9:30h i per dinar de 13h a 15:30h. El sector de la restauració també ha carregat contra aquestes mesures.