Itàlia ha detectat el cas d'un pacient infectat amb la nova soca de coronavirus apareguda al Regne Unit i que és un 70% més infecciosa. Així ho ha anunciat el ministeri de Salut italià aquest diumenge a la tarda.

Ara fa uns dies, el pacient en concret va tornar del Regne Unit en un vol amb destinació a l'aeroport Fiumicino​ de Roma. Ara, el pacient i la seva parella, que també va viatjar amb ell, es troben aïllats.

Itàlia ja ha suspès els vols amb Regne Unit

Aquest diumenge, el govern d'Itàlia ha suspès els vols des de Regne Unit després que Londres hagi confirmat l'aparició d'una nova variant del coronavirus i ha prohibit l'entrada a les persones que hagin estat en aquest país en els últims catorze dies. 

giuseppe conte italia - Efe

El primer ministre d'Itàlia, Giuseppe Conte, i el seu govern han acordat la suspensió dels vols amb el Regne Unit. / Efe

D'aquesta manera, totes les persones que hagin estat a Regne Unit i es trobin ja a Itàlia hauran de sotmetre's a una prova de coronavirus. La decisió d'Itàlia i d'altres països de la UE arriba després que el govern britànic hagi admès que la nova soca està "fora de control". Els científics asseguren que la nova soca accelera fins a un 70% més la transmissió del virus.

De moment, tot i que ja s'ha firmat l'ordenança, encara continuen arribant vols des del Regne Unit. Per això, mentres no s'apliqui definitivament, els diferents governs regionals estan fent proves PCR als viatgers que aterren.

La situació de la Covid-19 a Itàlia

Itàlia continua mantenint xifres altes de contagis. Avui ha sumat 15.104 nous casos de Covid-19 en les darreres 24 hores i 352 morts, augmentant fins a 68.799 el balanç de víctimes mortals des del febrer passat.

coronavirus itàlia

Itàlia continua mantenint xifres molt altes de contagis i per això ha optat per un confinament gairebé total per Nadal. 

Atès que la corba epidemiològica no ha baixat com s'esperava després de les restriccions aprovades el passat 3 de desembre, el Govern d'Itàlia ha decidit confinar a la població els dies festius de Nadal. D'aquesta manera, els dies 24, 25, 26, 27 i 31 de desembre i el 1, 2, 3, 5 i 6 de gener no es podrà sortir de casa excepte per necessitats de treball, urgència o salut, i quedaran prohibits els desplaçaments entre les diferents regions.