Aquest dilluns entren en vigor les noves restriccions acordades pel Govern per frenar la pandèmia del coronavirus que afecten la mobilitat, el nombre de persones que poden reunir-se i la restauració, amb excepcions per als dies de les festes de Nadal.

Restauració

Els locals d'hostaleria i restauració poden obrir, però a l'interior l'aforament es limita al 30% i quatre comensals per taula, llevat que siguin de la mateixa bombolla o grup de convivència.

Excepcionalment, els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i els dies 1, 5 i 6 de gener de 2021, el màxim de comensals s'estableix en sis persones. El servei només es pot dur a terme de les 7:30 hores a les 9:30 hores i de les 13:00 hores a les 15:30 hores, si bé el servei a domicili funcionarà sense limitació horària.

Desplaçaments

La Generalitat restringeix l'entrada i sortida de persones de Catalunya, excepte per a desplaçaments justificats, i quant a la mobilitat interna queda limitada l'entrada i sortida de persones de cada comarca.

Quant a la mobilitat nocturna, queden prohibits tots els desplaçaments entre les 22.00 hores i les 06.00 hores, si bé la limitació s'amplia fins a les 1:00 hores en Nit de Nadal i Nit de Cap d'Any, i fins a les 23:00 hores el 5 de gener.

A més, es prohibeixen les trobades i reunions de més de sis persones, llevat que pertanyin a la mateixa bombolla de convivència, tant en l'àmbit privat com en l'àmbit públic.

Excepcionalment, les trobades amb familiars o persones pròximes per a la celebració dels dinars i sopars dels dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i dels dies 1, 5 i 6 de gener queden condicionats que no se superi el nombre màxim de deu persones, llevat que es tracti de convivents.

Cultura

Quant a les activitats culturals, es limita l'aforament al 50% amb un màxim de 500 persones, encara que si tenen lloc a l'aire lliure o en locals amb les condicions de ventilació adequades, i respectant sempre l'aforament del 50%, es pot arribar fins a un màxim de 1.000 persones.

Documents per desplaçar-se

A banda de les excepcions ja contemplades, durant els dies de les festes de Nadal (entre el 23 de desembre i el 6 de gener) es permet poder sortir de les limitacions a aquelles persones que es desplacin a una residència habitual familiar o de persones pròximes. Ara bé, per fer-ho caldrà disposar de dos documents, en funció del que es necessiti. 

Certificat per sortir de la comarca per Nadal

 

Certificat per sortir de Catalunya per Nadal