Els sindicats d'educació reclamen mesures per combatre la Covid a les escoles

Adrià Rovira, Núria Segura Insa i Maria Cerdans
Dijous, 3 de desembre de 2020
Els sindicats d'educació reclamen mesures per combatre la Covid a les escoles
21:47

La Sala Gran del TNC ha obert de nou les seves portes al públic més de vuit mesos després del seu tancament, arran de la pandèmia de coronavirus, amb l'espectacle L'Hèroe' de Santiago Rusiñol i amb dramatúrgia d'Albert Arribas. En declaracions a l'ACN, la directora executiva del TNC, Mònica Campos, ha destacat que és "un dia especial i emocionant".  

21:16

Andorra ha anunciat aquest dijous que les estacions d'esquí del país no obriran fins a principis de gener. Així ho ha comunicat el cap del govern del país dels Pirineus, Xavier Espot, després de l'anunci de la Generalitat de no passar al tram 2 del pla de desescalada a partir del dilluns vinent per l'empitjorament de la situació de la pandèmia. "Hem arribat a la convicció que en el context actual és la millor decisió, no només des de la perspectiva sanitària, sinó des d'una perspectiva econòmica i social", ha afirmat Espot. 

20:46

El president de Cuba, Miguel Díaz-Canel, ha afirmat aquest dijous davant de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) que urgeix l'establiment d'un ordre internacional "just, democràtic i equitatiu" davant les actuals condicions imposades per la pandèmia de la Covid-19. "És una condició per a la supervivència de l'espècie en un món cada vegada més interconnectat i paradoxalment desigual", ha ressaltat el governant cubà durant la seva compareixença en la sessió extraordinària de l'Assemblea General de l'ONU per abordar la resposta a la pandèmia del coronavirus.

20:35

Els sindicats d'ensenyament no descarten convocar una vaga el segon trimestre si el Departament d'Educació no s'asseu a negociar les seves demandes, amb la possibilitat que sigui durant la primera quinzena de febrer, segons ha explicat el portaveu d'USTEC-STEs, Jaume Ané. Més d'un centenar de persones han participat aquest dijous a la tarda a la plaça de Sant Jaume en una concentració per reclamar una "educació segura", amb ràtios més baixes, més personal i més mesures davant de la Covid-19, entre altres reivindicacions, i que forma part d'un calendari de mobilitzacions que volen que tingui continuïtat en les pròximes setmanes.

 

20:17

Sèrbia va anunciar aquest dijous el tancament, durant aquest cap de setmana, de locals de gastronomia, centres comercials, perruqueries i gimnasos, quan el nombre de contagis amb la Covid-19 s'apropa als 8.000 casos per dia, en un intent de reduir els contactes socials de la població enmig de la pandèmia.

20:06

El fundador i conseller delegat de la plataforma per realitzar videoconferències Zoom, Eric Yuan, creu que quan acabi la pandèmia no es tornarà completament al treball presencial i s'adoptarà un model híbrid en el qual el teletreball encara serà present.

19:37

La presidenta balear, Francina Armengol, ha justificat en la "unitat d'acció i la lleialtat institucional" el seu suport a ampliar de 6 a 10 el nombre màxim de persones permès en reunions a les festes nadalenques, però ha fet una crida a la cautela, perquè "aquesta malaltia continua matant".

19:28

El ministeri de Sanitat han notificat aquest dijous 10.127 casos de Covid-19 nous a Espanya, dels quals 4.765 han estat diagnosticats en les últimes 24 hores, en comparació als 5.060 registrats el dimecres, elevant-se la xifra global de persones infectades per coronavirus a les 1.675.902.

19:24

El comitè assessor i de seguiment de la Covid-19 a Astúries ha proposat de no obrir les barres dels bars o restaurants "en cap moment independentment de la incidència o el context epidemiològic".

19:16

Comertia ha advertit que no obrir els comerços durant el pont de la Puríssima després que la Generalitat no hagi aprovat el pas al tram 2 de la desescalada comportarà "conseqüències catastròfiques". Passar a la següent fase suposava que els comerços que es troben dins aquests complexos poguessin obrir amb un 30% de l'aforament. 

19:15

"La població és molt conscient dels riscos que ens enfrontem ara i també en el futur si no controlem la pandèmia"

19:11

"Les dades d'Itàlia són més elevades, per la qual cosa és normal que hagin aplicat mesurades més restrictives que aquí"

19:08

"No hi ha un risc zero. Quantes més normes de control, més es redueix el risc"

19:07

"Llavors no es tracta del primer cas de reinfecció, sinó que és el primer que s'ha demostrat que és un cas de reinfecció amb l'estudi de l'Hospital Gregorio Marañón"

19:05

"Sabem que hi ha un percentatge molt petit, al voltant de 3.000 casos, d'uns 1.600.000 de persones, que han donat positiu en una PCR, després negatiu i després una altra vegada positiu. Alguns casos pot ser que fos un fals negatiu, d'altres un fals positiu, mentre que d'altres podrien ser reinfeccions"

19:03

"La responsabilitat individual és molt important"

19:02

"Sempre hi ha persones o grups petits que no respecten les normes, però, en general, la població espanyola és prou madura i responsable a l'hora de complir les normes"

19:01

"Jo entenc que si una persona celebra tots els Nadals de la seva vida amb un veí, hauria de tenir l'opció de continuar fent-ho com el que queda amb el seu cosí"

18:59

"Davant de la pandèmia de la Covid hem de ser prudents abans d'aixecar la mà. El Regne Unit és un país potent per adquirir vacunes, però es pot trobar amb problemes administratius"

18:58

"El govern espanyol és el que adquirirà les vacunes"