En directe

L'Hospital de Tortosa desprograma les operacions no urgents per incrementar l'atenció a l'UCI

Adrià Rovira i Laura Cercós
Dijous, 14 de gener de 2021
Hospital CInta Tortosa Covid UCI - ACN
22:30

El País Valencià ha registrat 50 brots de Covid-19 des de l'última actualització, vuit a Castelló, 14 a Alacant i 28 a València, la majoria d'origen social. Els més nombrosos s'han detectat a Nules (Castelló), d'origen laboral amb 14 positius, i a la ciutat de València amb 13, segons el recompte diari de la Conselleria de Sanitat Universal.

22:15

A menys de 24 hores que se celebri la cimera catalana per decidir si cal ajornar o no les eleccions del 14 de febrer, el PSC mou fitxa i prepara una alternativa, que demanaria retardar al març, abans de Setmana Santa, els comicis, per facilitar així el consens.

22:00

A Espanya ja s'han confirmat 88 casos de la soca britànic de coronavirus i prop de 200 estan investigant-se, segons ha confirmat en roda de premsa el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón.

21:45

El conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Ramon Tremosa, ha anunciat aquest dijous que ampliaran de 10 a 15 milions la línia d'ajuts per als comerços obligats a tancar entre el 7 i el 17 de gener i que hauran de continuar tancats fins al dia 24 per frenar els contagis de coronavirus.

21:30

Manaus, la ciutat més gran de l'Amazonía brasilera, enfronta a partir d'aquest dijous un toc de queda d'onze hores diàries, entre les 19.00 i les 6.00 de l'endemà, davant del col·lapse sanitari causat per la Covid i que va obligar les autoritats a enviar els seus malalts a altres ciutats.

20:45

La Regió Sanitària Terres de l'Ebre ha anunciat la desprogramació d'activitat quirúrgica de diferents especialitats de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta per incrementar els professionals de l'UCI. La mesura, prevista dins del pla de contingència, es pren per alliberar llits d'hospitalització i professionals que donin suport a l'atenció de pacients crítics arran de l'augment progressiu de casos de Covid-19 i el previst increment dels ingressos.

20:30

El País Basc és la comunitat autònoma en la qual la vacunació contra la Covid-19 va més lenta en haver-se inoculat únicament el 41,2% de les dosis rebudes, segons les dades del ministeri de Sanitat. Les altres comunitats més endarrerides en l'administració de les vacunes són Navarra, amb el 45,7%; Madrid, amb el 41,6%; i el País Basc, en últim lloc amb el 41,2%.

20:15

Un total de 676.186 persones han estat vacunades fins aquest dijous contra la Covid-19 a Espanya, el que suposa un 59,3% de les 1.139.400 dosis lliurades a les comunitats autònomes. Segons les dades de Sanitat, han començat a injectar-se dosis de la vacuna de Moderna, un total de 99 dosis de les 35.700 d'aquesta marca entregades fins al moment.

19:54

Un jutjat de Barcelona dictamina que la prohibició d'acomiadar per la covid és contrària al dret de la Unió Europea. El jutjat social número 1 de Barcelona ha avalat l'acomiadament d'un treballador d'una empresa del sector del comerç que al·legava que no podia mantenir el seu lloc de feina per pèrdues econòmiques vinculades al sotrac de la Covid-19. Fins ara, la justícia havia determinat que els acomiadaments que es basaven en problemes ocasionats per la crisi del coronavirus eren o bé nuls o improcedents, seguint la llei que 'prohibia acomiadar' mentre durés la pandèmia que va impulsar el govern espanyol.

19:38

La Generalitat augmenta a 3.750 euros les ajudes per als comerços per la pròrroga de les restriccions, ho ha anunciat el conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa. 

centre quiosc la rambla turisme carrers buits crisi Covid Coronavirus - Sergi Alcazar

Sergi Alcàzar

19:28

Acaba la roda de premsa de Fernando Simón

19:27

"El nombre de persones que han rebutjat vacunarse és un nombre mínim, gairebé testimonial."

19:24

"Espanya és el país de la Unió Europea que més seqüències fa i posa a disposició, per sobre del 0.5%".

19:20

"La transmissió a les escoles és normalment menor que en les comunitats autònomes, perquè les mesures s'estan aplicant molt bé. Probablement, les escoles no generen un increment de transmissió".

19:17

"La vacunació tindrà immediatament un impacte en l'epidèmia, concretament en la letalitat perquè els grups més vulnerables estaran immunitzats".

19:13

"S'ha aconseguit vacunar a gairebé el total de les persones que es pretenia. El segon grup de la fase 1 de vacunació són els professionals sanitaris de primera línia".

19:12

"Sabem que qualsevol mesura que es posi tardarà una mica a fer efecte".

19:10

"Cal evitar totes les sortides que no siguin necessàries. Si surt cal evitar qualsevol contacte de risc".

19:03

Simón: "Es recomanés el que es recomanés, per Nadal ens ho vam passar millor del compte".

19:02

Simón: "Tenim un gran volum de casos alhora en un període molt curt. Esperem que les mesures estiguin sent molt eficaces".