A mesura que han anat avançant els dies, el PSC s'ha anat quedant més sol amb la negativa a donar suport a un ajornament de les eleccions catalanes previstes per al proper 14 de febrer. De fet, diverses veus tant dels socialistes catalans com del PSOE i els seus ministres havien defensat públicament que no hi ha motius suficients per suspendre la cita amb les urnes. Finalment, però, els d'Iceta han decidit no quedar fora de joc i portaran una proposta intermèdia a la reunió decisiva de Govern i partits d'aquest divendres. Acceptaran posposar els comicis, però no més d'un mes i mig. Així ho han avançat diversos mitjans i ho ha pogut confirmar ElNacional.cat. 

La intenció dels socialistes, que ha estat fortament qüestionada per la resta de partits de l'arc parlamentari, que els han acusat d'actuar per electoralisme, és ara buscar una proposta que generi consens, perquè portar-ho més enllà no els sembla "raonable". El fet que el candidat designat pel PSC sigui el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha despertat tota mena de suspicàcies. 

Després d'haver escoltat l'exposició del secretari general de Salut aquest dijous, durant la qual els ha advertit que el 14-F Catalunya es trobarà "a la cresta de la segona onada", el PSC ha optat per claudicar amb l'ajornament, però sense que la nova data se'n vagi tan lluny com planteja el Govern. Si fonts de l'executiu català aposten per esperar a finals de primavera, per assegurar així que l'onada ja hagi trencat, el PSC plantejarà no anar més enllà de Setmana Santa i celebrar-les com a molt a finals de març. L'argument que comparteixen amb aquest diari és que "amb tant de marge, les dades epidemiològiques es poden tornar a complicar"

Alhora, els representants del PSC a la cita d'aquest divendres oferiran la col·laboració del govern de l'Estat en l'organització de les eleccions catalanes per ajudar a garantir la seguretat de la jornada a nivell sanitari.

El 14-F, en plena cresta de la tercera onada

Aquest dijous, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha compartit amb els partits catalans un nou informe, al qual ha tingut accés aquest diari, sobre el panorama epidemiològic que preveu d'aquí a un mes, que és per quan estan programades les eleccions. I la projecció segueix sent negra. Catalunya estarà "en plena cresta de l'onada", diuen. 

Segons confirmen fonts presents a la trobada a aquest mitjà, Ramentol ha exposat que les prediccions no permeten descartar que no s'hagin d'adoptar restriccions encara més severes que les que s'han prorrogat avui durant una setmana més. És més, Salut contempla la possibilitat que hi hagi una acceleració i que la situació assistencial pugui arribar a ser com la primera onada.