L'Avaluació del Batxillerat per a l'Accés a la Universitat (EBAU), també coneguda com a Selectivitat, se celebrarà de manera presencial i abans del 18 juny, malgrat la crisi sanitària desencadenada per la pandèmia de coronavirus, segons es recull en l'ordre del Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, publicada aquest dimecres en el BOE.

A més, la resolució no contempla cap alternativa telemàtica ni online a la celebració presencial de les proves, com sí que ho feia l'esmentada ordre al novembre, quan es trobava en fase d'esborrany.

Tal com s'especifica l'ordre, són les autoritats educatives els qui vetllessin perquè "s'arbitrin els procediments necessaris per garantir la seva normal celebració en les dates previstes, amb independència de les mesures excepcionals que poguessin estar implantades en aquell moment als seus respectius territoris."

La selectivitat marca la nota d'accés a la universitat / ACNUns alumnes fan la prova de la selectivitat a la universitat Pompeu Fabra / ACN

Es publicaran els resultats el 25 de juny

Els exàmens s'hauran de realitzar abans del 18 juny perquè els resultats provisionals es publiquin abans del 25 de juny. Amb això, les proves tindrien lloc en la seva data habitual, després que aquest estiu s'haguessin de retardar fins a l'estiu per la pandèmia de la Covid-19, que va obligar tancar les aules a partir del 16 de març. Per això, el procés de la selectivitat es va iniciar el 23 de juny, allargant-se en la majoria de comunitats autònomes fins a les dues primeres setmanes de juliol.

Amb el calendari que es treballa per a aquest 2021, les proves corresponents a la convocatòria extraordinària se celebrarà al juliol o el setembre, segons el que decideixi l'administració educativa competent. En el cas d'optar per juliol s'hauran de dur a terme abans del 16 d'aquell mes; mentre que si es fan al setembre també s'hauran de realitzar abans de dia 16 .

Durada de les proves

D'altra banda, l'ordre també dictamina que la durada de les proves és d'un màxim de quatre dies, però que en aquelles comunitats autònomes que tenen una llengua cooficial es podrà ampliar a les cinc jornades.

L'ordre preveu que, igual com ja va succeir l'any passat pel Covid-19, només hi haurà "una única proposta d'examen amb diverses preguntes", però els alumnes podran elegir quines contestar, dins d'un nombre determinat prèviament per l'òrgan competent.

D'aquesta manera, el nombre de preguntes es fixarà de manera que "permeti a tot l'alumnat assolir la màxima puntuació en la prova, amb independència de les circumstàncies en les quals aquest pogués haver tingut accés a l'ensenyament i l'aprenentatge durant la suspensió de l'activitat lectiva presencial", remarca l'ordre ministerial.