Foment del Treball i Pimec han demanat al Govern de la Generalitat i a tots els partits que mantinguin la convocatòria d’eleccions per al proper 14 de febrer. Han justificat el posicionament al·legant que "el país necessita al més aviat possible la constitució d’un Govern estable i fort amb capacitat de prendre les decisions necessàries, entre d’altres, aprovar els pressupostos de la recuperació econòmica i social".

En un comunicat, ambdues patronals han apostat perquè aquests pressupostos "permetin afrontar els reptes sanitaris, socials i econòmics que genera la pandèmia de la Covid-19". "El món empresarial català demana no actuar amb criteris partidistes en la presa de decisió d’un ajornament de la data electoral ja acordada", han reivindicat.

"En un moment de màxima preocupació per l’activitat econòmica, increment de l’atur, i sectors econòmics molt afectats per la falta de demanda i consum, és necessari obrir nous escenaris per comptar amb un Govern que actuï amb determinació i començar així una nova etapa, la de la recuperació i la reconstrucció del país", han demanat.

Per últim, les patronals han assegurat que endarrerir les eleccions provocaria, evidentment, un endarreriment també de la formació d'un nou Govern. Això "provocaria una demora en la presa de decisions i execució de les polítiques públiques que han d’ajudar el país en gestionar i superar la crisi sanitària, social i econòmica". "Els empresaris necessitem que les eleccions al Parlament de Catalunya se celebrin el 14 de febrer i no s'ajornin. Cal posar, doncs, tots els mitjans sanitaris perquè es puguin celebrar. No fer-ho seria donar per perdut el 2021", han sentenciat.

El 14-F, nova arena per als partits

A mesura que s'apropa el dia definitiu en què els partits decidiran definitivament si ajornen les eleccions, igual que les patronals, cada formació va deixant clara la seva posició. Només el PSC aposta obertament per fer-les. Per contra, Ciutadans i la CUP ja s'han posicionat a favor d'ajornar-les.

Per altra banda, la líder dels comuns, Jéssica Albiach, ha evitat pronunciar-se avui en la sessió del Parlament sobre aquest tema. Tanmateix, ahir mateix va reconèixer que li costava imaginar-se "unes eleccions amb els hospitals al límit i a punt del col·lapse".

JxCat i ERC continuen mantenint-se prudents sobre si cal ajornar-les. Però segons ha avançat Planta Baixa, el Govern proposarà el mateix divendres posposar-les al maig.