La Conselleria de Salut de la Generalitat ha confirmat aquest dimecres l'arribada de les primeres 5.800 dosis de la vacuna de Moderna contra el coronavirus que "es començaran a administrar en els propers dies", ha informat en un comunicat.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat aquest dimecres al matí en roda de premsa que l'administració d'aquestes dosis és "més favorable" en centres hospitalaris en comptes d'en l'atenció primària i en les residències.

Així, les vacunes que han arribat es repartiran en quatre hospitals: l'Hospital d'Amposta (Tarragona), la Fundació Althaia de Manresa, l'Hospital de Mataró i l'Hospital Sant Joan de Déu de Esplugues de Llobregat (Barcelona).

Aquestes primeres vacunes de Moderna formen part d'un contingent d'un total de 600.000 dosis que està previst que arribin a Espanya en les properes sis setmanes. Les primer 35.700 –en concret 357 caixes de 100– ja han arribat aquest matí sobre les vuit al magatzem central del Ministeri de Sanitat. Des d'allà s'han distribuït a la resta del territori.

A partir d'ara, en l'Estat hi haurà dues vacunes anti-Covid. D'una banda, la desenvolupada per Pfizer i BioNTech i, ara, la de Moderna. Aquesta última ja fa dies que s'administra als Estats Units.

Avantatge sobre Pfizer

La vacuna de Moderna, de la qual la Comissió ha reservat 160 milions de dosi, ofereix l'avantatge que pot emmagatzemar-se a 20 graus sota zero, la qual cosa exigeix una logística més simple que la de Pfizer, que necessita estar a 70 graus sota zero i es distribueix als països a grans paquets de gairebé un miler de dosi.