Lligar en temps de coronavirus no ha estat pas fàcil. Més aviat el contrari. De fet, la majoria es pot haver preguntat si té gaire sentit instal·lar-se una de les aplicacions per lligar que ofereix el mercat o fins i tot participar en un speed dating online. Veure una pel·lícula a distància, quedar per sopar (virtualment) o explicar-se el que es veu per la finestra, podria semblar poc atractiu. El cas és, però, que l'interès per conèixer algú no ha canviat per una pandèmia.

De fet, diversos portals i apps per lligar han experimentat cert creixement. Les trobades segueixen sent un centre de preocupació pels gairebé 19 milions de solters que hi ha a Espanya. Segons ha expressat Meetic, a través d'un comunicat, el coronavirus ha canviat el llenguatge, els temes de conversa però també el comportament dels solters. Així, les persones que no tenen parella ho han viscut com un descans per a ells mateixos. Un 77% ha afirmat haver gaudit d'un estat d'ànim positiu, sent més fort en les dones que en els homes. Ara bé, ho han portat millor els que viuen amb companys de pis (89%) que els que l'han passat a casa dels pares (69%).

Contra tot estereotip, les dades revelen que el que menys han trobat a faltar durant el confinament els solters ha estat el sexe i sortir de festa. Així, el que més han trobat a faltar ha estat tenir contacte físic com les abraçades i els petons amb amics (52%) i veure la família (49%). Entre homes i dones, però, hi ha hagut contrastos. Elles han trobat més a faltar no veure a la família (56%) mentre que per als homes, aquesta necessitat se situa en quart lloc (42%), per darrere de veure les amistats, el contacte físic i la vida social quotidiana. Pel que fa al sexe, per a les dones s'ha situat al final de la llista de necessitats, amb un 14%, davant del 34% dels homes. 

Si hi ha diferències entre homes i dones, també n'hi ha pel que fa a les edats. Per als millennials la seva prioritat és recuperar la seva vida social (44%), veure els amics (40%) i tenir contacte físic i trobades sexuals (32%). Per a la generació X, les seves prioritats són unes altres: veure els amics, el contacte físic i la vida social. I per als boomers, veure la família, contacte físic i quedar amb els amics. 

Canvi d'aficions

Per a moltes persones, el confinament ha suposat un canvi d'hàbits. Això també s'ha vist, en alguns casos, amb la incorporació de nous hobbies o bé amb la descoberta de coses que abans no es feien per manca temps.

El 41% dels enquestats ha assegurat haver passat més temps pensant en la seva vida i les prioritats. Ara bé, enganxar-se a alguna sèrie o pel·lícula ha estat la distracció principal per al 55%, seguit de ben a prop per les trucades amb amistats (48%), cabussar-se per les xarxes socials (44%) i cuinar o llegir (41%). Les manualitats o el bricolatge és el que menys atractiu ha resultat durant el confinament. 

Una cosa que han manifestat diversos portals i aplicacions per lligar ha estat l'increment d'usuaris durant el confinament o bé la fidelització en el cas de les cites ràpides online. En el cas de Meetic, a més, detallen que han detectat que un 34% ha estat més temps mirant els perfils i un 28% s'hauria tornat més selectiu a l'hora de triar el perfil de la persona amb qui interactuar. D'aquesta manera, constaten que el 24% ha perdut més temps del que és habitual mirant les descripcions

Per què lliguem online?

“La capacitat i les converses que tenen lloc en aquests espais, amb gent desconeguda, són més sinceres i profundes, i fins i tot, commovedores que en altres”, insistia el sociòleg i professor dels Estudis d’Arts i Humanitats de la UOC, Francesc Núñez en conversa amb ElNacional.cat.

Això passa perquè no hi ha barreres físiques amb l’altra persona. “La gent es despulla i és molt més sincera” i afegeix que d'una conversa d'aquest tipus pot ser molt més “reveladora” que qualsevol conversa que es pugui tenir cara a cara.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram