Començar una relació en temps de coronavirus pot semblar una cosa complicada però no és impossible. Així, algú es podria preguntar si té gaire sentit instal·lar-se una de les aplicacions per lligar que ofereix el mercat o bé entrar en algun dels llocs on s’ofereixen cites ràpides online.

El fet, però, és que portals com Meetic han vist com ha augmentat un 10% l’intercanvi de missatges i un 25% a Tinder. Ara bé, altres sistemes com l’speed dating o cites ràpides cara a cara no han tingut tant d’èxit, tot i així se n’han seguit fent.

“Hi ha hagut una demanda molt inferior”, explica Jordi Martínez, de BeDazzling. “Teníem moltes visites diàries a la nostra web que justificaven els serveis que oferim de manera regular, però durant aquesta pandèmia la gent no ha buscat aquests esdeveniments. I detalla que “s’ha fet complicat anunciar-nos i tenir visibilitat”.

amor online unsplash

Malgrat tot, en conversa amb ElNacional.cat, remarca que han creat esdeveniments online, tot i que la demanda ha estat inferior. “Ara fem esdeveniments amb 30 o 50 persones, presencialment el volum era de 150”, especifica.  

Ara bé, el que sí que han detectat és que tot i que a les persones els costi més provar el mode online, el món virtual genera més fidelitat. “La gent repeteix molt a l’online”. 

Així, des de BeDazzling expliquen que l'speed dating té avantatges respecte les apps per lligar. "Veus cara a cara a l'altra persona, com s'expressa, com parla, com es comunica, un llenguatge no verbal que no hi és a Tinder o Meetic".

A més, ressalten que, un factor positiu del format online que ofereixen aquests mesos és que la gent repeteix molt més i que hi ha hagut més agradaments entre els participants. "Després de cada trobada, hi ha valoracions i els passem els contactes perquè puguin trobar-se", detalla.

De moment, fins que no s’aconsegueixi una terrassa on poder fer aquest tipus d’esdeveniments, continuaran fent-se de manera online, tot i que manifesten que hi ha interès i ganes de tornar al format original

Per què lliguem online?

“La capacitat i les converses que tenen lloc en aquests espais, amb gent desconeguda, són més sinceres i profundes, i fins i tot, commovedores que en altres”, insistia el sociòleg i professor dels Estudis d’Arts i Humanitats de la UOC, Francesc Núñez.

Això passa perquè no hi ha barreres físiques amb l’altra persona. “La gent es despulla i és molt més sincera” i afegeix que de una conversa d'aquest tipus pot ser molt més “reveladora” que qualsevol conversa que es pugui tenir cara a cara.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram