Catalunya organitza el seu territori en set regions sanitàries per garantir recursos i atenció per a tota la població. Les xifres del coronavirus a cada una d'aquestes regions són una peça clau en pla de desconfinament que defensa el govern català.

Les regions en les que es divideix Catalunya són: Camp de Tarragona, Lleida, Girona, Terres de l’Ebre, Catalunya Central, Alt Pirineu-Aran i Barcelona, que al seu torn es divideix en tres àmbits: Barcelona Ciutat, Àmbit Metropolità Nord i Àmbit Metropolità Sud.

Per saber l'impacte de la pandèmia a cada regió, es calcula la taxa d'afectació per cada 10.000 habitants. D'aquesta manera, es pot comparar la situació de les diverses regions sense que la gran diferència de població entre elles distorsioni els resultats.

Les xifres de morts es desglossen segons el lloc on s'han registrat: hospitals, residències, centres sociosanitaris o domicilis, i les xifres de casos segons si són confirmats o sospitosos.

A partir de l'afectació del virus a cada regió, es calcula el risc de rebrot. Aquest indicador és el que permet saber quines regions poden avançar a la següent fase del desconfinament de manera segura i quines han d'esperar. 

Si no veus correctament algun dels gràfics, fes clic aquí.

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

🔴 Segueix ElNacional a Telegram