Xavier Trias no acompanyarà Laura Borràs al TSJC, on aquest divendres arrencarà el seu judici. L'alcaldable de Junts a Barcelona ha confirmat la seva absència aquest dijous en una entrevista al programa Bàsics de Betevé, on ha explicat que el motiu és que ell ha de fer la seva feina. "He de fer actes, visitar llocs, empreses, centres... (...) He de treballar per guanyar", ha detallat, quan falten uns tres mesos per a les eleccions municipals. Així doncs, ha negat que vulgui evitar la foto amb la presidenta del partit: "No és perquè em faci mal. Ens fa mal a tots". De fet, ha recordat que Borràs va estar en primera fila en l'acte que ell va protagonitzar aquest dilluns.

🔍 El judici a Laura Borràs, crucial per al seu futur polític i el lideratge de Junts

⚖️ Laura Borràs s'enfronta al judici pel cas de la ILC, acusada per la Fiscalia i el seu amic

Si bé no serà a les portes del tribunal, Trias sí que ha reiterat el seu suport a Borràs i ha assegurat que el judici "té una càrrega política". "Sé el que és passar-ho malament. (...) Si per trossejar un concurs li demanen sis anys, això té una càrrega política. Les demandes són tan exagerades... A altres ajuntaments han trossejat i no s'han admès les querelles perquè són administratives i no penals", ha assenyalat. És així com ha deixat ben clar que la presidenta de Junts "està convidada a tots els actes de campanya" — tot i que hagi anunciat que s'aparta de la vida pública.

L'absència de Trias en el retorn de Pujol

L'explicació que ha donat Trias per no acompanyar Borràs al TSJC és la mateixa que ha donat per justificar la seva absència en el retorn públic de Jordi Pujol: "No hi vaig poder anar perquè em dedico a guanyar Barcelona". "Tenia un sopar amb 40 o 50 persones que dubten. Va anar bé, tot i que hi havia persones dures i crítiques. Era gent de diferents sectors", ha concretat. I ha afegit que tot el que és en política ho és per Jordi Pujol.

L'alcaldable a Barcelona no serà a les portes del tribunal, però sí que hi serà Junts. Tanmateix, la llista d'absències s'ha engrandit en les últimes hores: Òmnium Cultural tampoc enviarà delegació, perquè "no som davant d'un judici per exercir drets civils i polítics". És el camí que ja havia escollit ERC, perquè no es poden "banalitzar casos de corrupció" i que el cas de Borràs "no té res a veure amb l'1-O" — sinó amb una "mala praxi" administrativa. I si no hi van els republicans, tampoc hi va el Govern: l'executiu català s'ha limitat a desitjar que la presidenta suspesa del Parlament "tingui un judici just amb totes les garanties".

Trias i les eleccions municipals

Sobre els comicis locals, Trias ha recordat que la seva llista encara no està tancada i que té interès que hi hagi gent tant del PDeCAT com de Demòcrates. "Estem acabant-ho de funcionar", ha dit. És la seva voluntat d'intentar entendre's amb tothom, com quan arribi l'hora dels pactes electorals. El candidat de Junts no ha tancat portes a pactar amb Jaume Collboni (PSC) o Ernest Maragall (ERC), tot deixant clar que dependrà dels programes. L'única línia vermella que ha fixat és per als comuns i Ada Colau: "No coincidim".

També ha lamentat la decisió de Colau de suspendre l'agermanament amb Tel-Aviv. "Era Barcelona, Tel-Aviv, Gaza; per estimular relacions i projectes de pau. No té res a veure amb la política de (Benjamin) Netanyahu, és un greu error", ha afegit. Així doncs, ha avançat que Junts se sumarà al PSC per portar al ple de Barcelona l'aixecament de la suspensió de les relacions amb Israel. "Ens hi juguem prestigi internacional", ha conclòs.