A menys de 24 hores per l'inici del judici a Laura Borràs, Junts per Catalunya ha tornat a reiterar el suport a la presidenta del partit. En aquest cas, ha estat el portaveu del partit, Josep Rius, qui ha manifestat en nom de Junts aquest suport davant el que entenen que és un "cas clar de persecució política". Per aquest motiu, Rius ha expressat que "si Laura Borràs no fos independentista, no hi hauria cas i no hi hauria aquest judici". Alhora, el portaveu juntaire ha assenyalat que, a parer d'ells, la presidenta suspesa del Parlament "no tindrà un judici just" perquè "el tribunal està presidit per un magistrat que ha estat apartat per altres causes donat que ha estat obertament hostil contra l'independentisme".

Des de Junts, han indicat que esperen que el judici acabi amb una sentència "absolutòria" i que, en el transcurs d'aquest, es respecti "la presumpció d'innocència". Davant l'absència d'Esquerra Republicana i la CUP a la mobilització de suport que tindrà lloc a les 9:30 hores, mitja hora abans de l'inici del judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Josep Rius ha volgut destacar que Junts sempre ha estat "molt solidari amb tots els casos que hi ha hagut de persecució política" i no ha entrat a valorar aquesta manca de suport, tot i que ha assenyalat que "cadascú actuï amb la seva consciència". I, respecte a possibles absències dins del partit, Rius ha precisat que "desconeix exactament qui hi anirà", però que com a formació "tanquen files".

 

ERC i CUP veuen "mala praxi"

El judici a Laura Borràs divideix l'independentisme. Esquerra Republicana i la CUP consideren que la causa no s'emmarca en la repressió política, sinó que és un cas de "mala praxi" durant l'etapa de la presidenta de Junts com a directora de l'Institut de les Lletres Catalanes. Els republicans anunciaven el dilluns que aquest divendres no aniran a la concentració de suport a Borràs perquè "no podem permetre que es reprodueixin casos de corrupció, banalitzar-los o fer veure que són el que no són". La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, remarcava el compromís del seu partit en la "lluita contra la corrupció" i asseverava que no participarien "d'un acompanyament en un judici per prevaricació i falsedat documental".

En una línia similar es pronunciava la CUP a través d'Eulàlia Reguant, que apuntava que "barrejar les coses i posar-ho tot al mateix sac fa un mal favor a la repressió política". Paradoxalment, hi ha entitats de l'independentisme que sí que tenen previst assistir a la manifestació. Concretament, l'Assemblea Nacional Catalana va expressar el dimecres que hi anirà una delegació del partit encapçalada pel vicepresident Jordi Pesarrodona. També s'hi ha sumat el Consell de la República, que veu el cas com un clar exemple "flagrant de lawfare".