A escasses hores de l'inici del judici on se l'acusa d'haver comès, presumptament, els delictes de falsedat documental i prevaricació, Laura Borràs ha compartit un vídeo al seu perfil de Twitter anunciant que s'aparta de la vida pública i obre un "parèntesi" per centrar-se a defensar la seva "innocència" i tenir cura dels seus familiars. "Sempre he interactuat amb tothom, sense distinció i sense fer excepcions, en primera persona a les xarxes socials; però ara, perquè no estava preparada per a això, necessito fer un parèntesi", ha apuntat. La presidenta suspesa del Parlament sosté que vol centrar-se "en el que és més important, que és defensar la meva innocència, i necessito fer-ho envoltada dels meus".

En el missatge, Borràs destaca que necessita "arreplegar-se": "Necessito que la feina de la qual estic tan orgullosa al capdavant de l'Institut de les Lletres Catalanes pugui ser defensada dels meus advocats i jo concentrar-me en demostrar amb proves la meva innocència". Segons la dirigent juntaire, "això no hauria de ser així en un estat de dret, però és on som". A l'inici del vídeo, Laura Borràs precisa que és "un dia difícil perquè estic a les portes d'un procés que sempre ha tingut un objectiu molt clar i que, a la vista dels darrers moviments de la Fiscalia, cada cop és més evident per a tothom", en referència a l'intent de pacte d'un dels acusats, Isaías Herrero, amb el Ministeri Públic on podria incriminar la líder de Junts per Catalunya.

Missatges de suport

Durant la intervenció que Borràs ha compartit al seu Twitter, la presidenta suspesa de la cambra catalana es mostra agraïda per les "mostres de suport fresques, sinceres i espontànies" que li han fet arribar, sigui "creuant una mirada o donant-me tota la força a través de petits missatges o regals". "Si voleu continuar fent-ho, perquè jo necessitaré aquesta benzina, podreu fer-ho enviant-me missatges en aquest correu electrònic [que apareix al vídeo]", afegeix. Laura Borràs clou el seu missatge amb un "gràcies per tot, obro parèntesi".

Precisament, aquest divendres a les 10 hores comença el judici, i ho farà amb el tràmit de les qüestions prèvies. La vista es reprendrà el 20 de febrer, hi haurà quatre sessions més i l'1 de març arribaran els informes finals. La Fiscalia li demana sis anys de presó i 21 d'inhabilitació per a l'exercici de càrrecs públics. Mitja hora abans de l'arrencada del judici, hi ha convocada una concentració de suport davant el TSJC, que comptarà amb la presència d'un gruix de l'executiva de Junts i dels grups parlamentaris, una delegació de l'Assemblea Nacional Catalana i també una representació del Consell de la República. Paradoxalment, ERC i CUP no s'han sumat a la mobilització perquè no emmarquen la causa en la repressió política, sinó que ho atribueixen a una "mala praxi". Òmnium, com a entitat, tampoc hi anirà perquè afirma que "no som davant un judici per exercir drets civils i polítics". És possible, però, que hi vagin membres de la junta directiva a títol personal.