La negociació pels pressupostos continua en marxa i contrarellotge, especialment en el cas d’ERC i el PSC de Salvador Illa. Però segons la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, l’acord entre republicans i socialistes podria arribar en les pròximes “hores o dies” i tot i que reconeix que ja s’han utilitzat “tots els eufemismes” en la negociació, aquesta es troba en la recta final: “A Catalunya sempre anem al últim minut, però els pressupostos són prou importants perquè es resolguin en les pròximes hores o dies”. Vilagrà ha volgut destacar que des del Govern fa setmanes que es treballa per la seva aprovació i també que ja s’ha arribat a un acord amb el PSC per unes 170 propostes que suposen més diners pel departament de Salut i reduir les llistes d’esperes de dependència. Tot i aquest gran nombre d’acords, sobre la taula també hi ha projectes com el Hard Rock o la carretera B-40, que són cabdals pel partit d’Illa i que generen més conflictes. Amb tot, la número dos del president Pere Aragonès ha considerat que seria “irresponsable” que per una proposta en què no hi ha acord, aquests pressupostos no s’aprovessin. “Estem d’acord en temes molt importants i aquest no és rellevant en la negociació”, ha resumit Vilagrà en una entrevista al programa Els Matins de TV3, una idea xoca amb el que el mateix Salvador Illa ha defensat en les últimes hores: "Si no s'accepten totes les propostes, no cal perdre més el temps".

Sobre el conflicte pel Hard Rock, la consellera de Presidència assegura que la posició del Govern és molt clara: “Ara mateix hi ha una tramitació urbanística i ambiental. Hi ha coses que s’escapen d’una negociació política”, ha etzibat, assegurant que l’Executiu està disposat a parlar “de tot, però quan toqui” i que ara, el més urgent és “aprovar els pressupostos per posar més metges a la sanitat pública, sobretot a l’atenció primària”. Sobre les negociacions amb Junts, Vilagrà també ha destacat que s’ha avançat “moltíssim”. 

La situació del president Puigdemont 

L’endemà que entrés en vigor el nou Codi Penal i que Pablo Llarena mantingués el processament a Carles Puigdemont pels delictes de desobediència i malversació de fons, però retirés el delicte de sedició per la seva derogació, Vilagrà ha assegurat que el Govern treballa per afavorir el retorn dels exiliats, considerant que “malgrat que la situació és complexa des d’un punt de vista jurídic, s’està avançant”. “No té cap mena de sentit que una persona que ha estat president de la Generalitat i ara és president al exili estigui en aquesta situació”, ha resumit. Sobre la posició de la secretaria general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, que ara només està processada per un delicte de desobediència (com Clara Ponsatí), Vilagrà entén que vulgui estudiar la seva situació amb calma: “Esperem el seu retorn però sense precipitació”. 

A més, Vilagrà també ha descartat que hi hagués precipitació en les negociacions amb el govern espanyol per la reforma del delicte de sedició i de malversació, ja que aquesta es remunten a la taula de diàleg del juliol. Tot i que Vilagrà s’ha felicitat per l’èxit de la reforma del delicte de malversació, en el seu discurs institucional després de la decisió de Pablo Llarena, el president Puigdemont assegura que aquesta va ser “poc afortunada”, que no resulta “gens postiva”, ja que el Suprem l’imputa a ell, Lluís Puig i Toni Comín per malversació agreujada, que implica fins a 8 anys de presó. Vilagrà ha ignorat les crítiques, assegurant que “una cosa és a reforma el text i l’altra és la interpretació que se’n fa”.